Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel – Keflavík
 • Transfer Keflavík – Reykjavík en v.v.
 • 5 overnachting o.b.v. logies en ontbijt
 • Begeleiding door een Engelstalige gids van dag 2 t/m dag 5
 • Activiteiten volgens programma
 • Gratis reisgids

Highlights van deze reis:

 • The Golden Circle
 • Secret Lagoon
 • Noorderlicht
 • National Park Skaftafell
 • Reykjavík

Bekijk hier de Reisdetails

Deze groepsreis is speciaal samengesteld voor reizigers die het schitterende noorderlicht in IJsland willen zien. De hotels waar je verblijft zijn speciaal gekozen om hun ‘donkere’ ligging buiten de met licht vervuilde gebieden. De groep is niet groot en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Het is een ontspannen reis waardoor je volop kunt genieten van al het moois dat op het programma staat!

Dag 1: Reykjavík
Na aankomst op Keflavík Airport neem je de transferbus richting Reykjavík.
Dag 2: Hella
Na een goede nachtrust word je door de gids opgehaald en kan de busrondreis beginnen. Je verlaat Reykjavík en gaat op weg naar de hoogtepunten van IJsland die zich bevinden in ’the Golden Circle’: het Thingvellir National Park, het geothermische gebied met de geisers Geysir en Strokkur en de gouden waterval Gullfoss. Je bezoekt daarna een ‘groene’ kwekerij in Fridheimar waar ze kweken op geothermische energie (entree inbegrepen). Voordat we het hotel bereiken kun je nog badderen in de natuurlijke warmwaterbron van de Secret Lagoon (entree inbegrepen). Na het diner kun je de hemel afspeuren op zoek naar het noorderlicht.

Dag 3: Kirkjubæjarklaustur
De reis gaat verder naar het zuidwesten en onderweg maak je een aantal aantrekkelijke stops. De watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss zijn de hoogtepunten van deze dag. Voordat je in Kirkjubæjarklaustur aankomt kun je nog een verfrissende wandeling maken over het zwarte strand van Reynisfjara bij Vík, om de basalt pilaren te bewonderen. ’s Avonds ga je wederom op zoek naar het mysterieuze noorderlicht.

Dag 4: Kirkjubæjarklaustur
Je bezoekt het National Park Skaftafell dat in de buurt van Höfn en Kirkjubæjarklaustur ligt. Het park staat bekend om de gletsjer Skaftafellsjökull, dat onderdeel is van IJsland’s grootste gletsjer Vatnajökull en de waterval Svartifoss. Als de weercondities het toelaten maken we een wandeling naar deze waterval. Vervolgens rijden we verder oostwaarts naar het grootste en mooiste gletsjermeer van IJsland: Jökulsárlón. Het meer wordt gevormd door het smeltwater van de gletsjers en is ongeveer 250 meter diep. Er is tijd om een wandeling langs het meer te maken; misschien zie je hier ook nog zeehonden.
Dag 5: Reykjavík
Vandaag rijden we via de zuidkust terug naar Reykjavík. Onderweg maken we een stop in Hvolsvöllur voor een bezoek aan het LAVA Volcano Center, waar je meer te weten komt over het vulkanisme op IJsland (entree inbegrepen). Zodra we in Reykjavík aankomen maken we een stadstour langs de hoogtepunten van de stad zoals Perlan, het Höfdi-huis, de oude haven en de opzienbarende kerk Hallgrimskirkja. ’s Avonds kun je nog optioneel een noorderlicht boottocht maken.
Dag 6: Keflavík Airport
Vandaag is het tijd om weer naar huis te gaan. Met een transfer ga je richting de luchthaven en vlieg je weer richting Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs