Deze reis is inclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel – Keflavík inclusief ruimbagage
  • 5 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Autohuur voor 5 dagen
  • Reisgids en wegenkaart

Highlights van deze reis:

  • Gletsjerijs
  • vulkanen en imposante watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Kies voor een unieke winterse rondreis door IJsland waarbij je hete bronnen, geisers, watervallen en ijsschotsen gaat zien. Met een 4WD rijd je langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland, zoals Geysir en de gouden waterval Gullfoss, de zwarte lavastranden van Vík en het gletsjermeer Jökulsárlón. Je verblijft tijdens deze rondreis in een fijn hotel in de hoofdstad van IJsland Reykjaviík. 

De Zuidkust van IJsland
Ontdek zelf hoe prachtig de Zuidkust is met de watervallen Seljalandsfoss en de Skógafoss. Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 m loodrecht naar beneden valt. Verder tref je in Skógar een museum aan, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden aan het begin van deze eeuw. 
Bij de Mýrdalsjökull is er de mogelijkheid om naar de voet van een gletsjertong te rijden. In de omgeving van het dorpje Vík liggen vogelrotsen, waarbij je Dýrholaey zeker niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan.* 
Tip: rijd na Vík over een spoelzandvlakte, gevormd door de Katla, een vulkaan die schuil gaat onder de Mýrdalsjökull ijskap. Ook komt het Kirkjubaejarklaustur in zicht en vervolgens de gletsjer Vatnajökull, die maar liefst 8000 km2 groot is! 
* Let op: van half mei tot half juni kan het gebied afgesloten zijn i.v.m. het broedseizoen.
Geysir en Gullfoss waterval
Kies voor IJslands meest populaire excursieroute: de Golden Circle. Je komt langs het Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de regelmatig spuitende Strokkur geiser. 
Thingvellir National Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Vanaf Thingvellir kun je via de explosiekrater Kerid naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Iets verder ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. 
Reykjavík
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en is met circa 180.000 inwoners een relatief kleine stad. In het gezellige centrum met haar vrolijk gekleurde houten huizen vind je de langgerekte winkelstraat Laugavegur met vele winkels, terrasjes, filialen van beroemde modemerken, kunstateliers en edelsmeden. Aan het gezellige Austurvöllurplein liggen het Alþing parlementsgebouw en de oudste kerk van Reykjavik, de Domkirkja. Het moderne stadhuis ligt aan het kleine meertje Tjörnin, een populaire plaats om de eenden en zwanen te voeren. Aan haar oevers vind je meerdere restaurants, musea, kerken en andere bezienswaardigheden. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over de baai en Mount Esja.

Extra informatie
Het is ook mogelijk om deze reis met 2 extra overnachtingen te verlenging op het schiereiland Snæfellsness. Via de ringweg rijd je binnen een paar uur naar de westkust van IJsland. Maak onderweg een stop bij de indrukwekkende Hraunfossar watervallen. Het schiereiland Snæfellsnes bestaat uit een langgerekte bergrug die in het westen zijn hoogste punt bereikt op de gletsjer Snæfellsjökull. Hier vind je ook de meest gefotografeerde berg van IJsland: Kirkjufell. 
Bovengenoemde hoogtepunten zijn slechts ter inspiratie voor de invulling van jouw rondreis door IJsland. Liever iets anders of extra’s? Neem contact met ons op en wij zorgen voor een persoonlijk reisadvies op maat! 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs