Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel – Reykjavik inclusief ruimbagage
 • Transfer van vliegveld naar hotel en v.v.
 • 4 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Diverse excursies

Highlights van deze reis:

 • Blue Lagoon
 • Golden Circle
 • Zuidkust inclusief gletsjerwandeling
 • Walvissafari
 • Reykjavik

Bekijk hier de Reisdetails

Reykjavik is een ideaal uitgangspunt om de bekendste bezienswaardigheden van IJsland te ontdekken. Maak een prachtige reis langs o.a. de Blue Lagoon, Geysir, de spectaculaire Gullfoss waterval, Thingvellir National Park, de Seljalandsfoss, de Skógafoss en het zwarte strand van Vik bezoeken. Lees meer over de hoogtepunten van IJsland die jij kunt bezoeken tijdens deze individuele rondreis!

Blue Lagoon
De grootste trekpleister in IJsland is het geothermale bad: de Blue Lagoon, gelegen in een lavaveld. In dit aangelegde meer kun je een bad nemen in het warme, lichtblauw gekleurde water. Aan het mineraalrijke water en de witte klei waarmee je je kunt insmeren wordt een heilzame werking toegeschreven.

Omdat de Blue Lagoon tussen het vliegveld Keflavik en Reykjavik is gelegen maken veel mensen er gelijk na aankomst een stop, als een onvergetelijke eerste kennismaking met IJsland.

De Golden Circle
Kies voor IJslands meest populaire excursieroute: de Golden Circle. Je komt langs het Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de regelmatig spuitende Strokkur geiser. 

Thingvellir National Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier.Vanaf Thingvellir kun je via de explosiekrater Kerid naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Iets verder ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. 

De Zuidkust van IJsland
Ontdek zelf hoe prachtig de Zuidkust is met de watervallen Seljalandsfoss en de Skógafoss. Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 m loodrecht naar beneden valt. Verder tref je in Skógar een museum aan, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden aan het begin van deze eeuw. Wandel tenslotte over het zwarte strand langs ruige rotsformaties en kliffen van Vik. Maak een gletsjerwandeling op de Sólheimajökull.

Reykjavik
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en is met circa 180.000 inwoners een relatief kleine stad. In het gezellige centrum met haar vrolijk gekleurde houten huizen vind je de langgerekte winkelstraat Laugavegur met vele winkels, terrasjes, filialen van beroemde modemerken, kunstateliers en edelsmeden. Aan het gezellige Austurvöllurplein liggen het Alþing parlementsgebouw en de oudste kerk van Reykjavik, de Domkirkja. Het moderne stadhuis ligt aan het kleine meertje Tjörnin, een populaire plaats om de eenden en zwanen te voeren. Aan haar oevers vind je meerdere restaurants, musea, kerken en andere bezienswaardigheden. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over de baai en Mount Esja.

Walvisexcursie
Speuren naar walvissen vanaf een boot op de Noordelijke IJszee. Dat klinkt als een avontuur en dat is het ook! Vanuit de haven van Húsavík kun je mee op dit avontuur. In de afgelopen jaren zijn er in dit gebied bruinvissen, vinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en zelfs blauwe vinvissen gezien. Dit is een kans die je niet kunt laten liggen. Een onvergetelijke excursie!

Extra informatie:
Je verblijft in het zeer centraal gelegen Hotel Fron en een eventuele verlenging is altijd mogelijk.

Bovengenoemde hoogtepunten zijn slechts ter inspiratie voor de invulling van jouw rondreis door IJsland. Liever iets anders of extra’s? Neem contact op en wij zorgen voor een persoonlijk reisadvies op maat!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs