Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Autohuur
 • Hotels incl. ontbijt
 • Reisbeschrijving per dag
 • IJsland reisboek
 • Wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Wandelen en actieve excursies
 • Kloof Ásbyrgi
 • Waterval Dettifoss
 • Ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • Vulkaan Laki

Bekijk hier de Reisdetails

De autoreis IJsland Actief is de ideale reis voor wanneer je van wandelen houdt of graag interessante en actieve excursies wilt maken. Je verblijft tweemaal 3 dagen op dezelfde locatie, wat veel rust geeft. De autoreis start vanuit Akureyri in het noorden, wat aanzienlijk in reistijd scheelt en voert met de klok mee zuidwaarts naar Reykjavík. De meerdaagse verblijven zijn in de omgeving van Mývatn en Skaftafell Nationaal Park.
Akureyri en Godafoss waterval
In Noord-IJsland ligt Akureyi; een stad dat is omringd door natuurwonderen, zoals Godafoss & Myvatn. Het wordt ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd. Het ligt  in het Eyjafjördõur fjord dat 60 kilomter lang is. Door de vele bergen in deze omgeving is Akureyi ook een prima skigebied. Leuke bezienswaardigheden in de buurt: Christmas House, Akureyi Art Museum of de botanische tuinen.

Godafoss waterval en het meer van Myvatn
De Godafoss waterval is een enorm waterspektakel dat je gezien moet hebben. Godafoss staat voor ‘waterval van de goden’. Het wordt als de mooiste waterval van IJsland beschouwd en dat is alleen maar te beamen. Voor IJslandse begrippen is daar een briesje, maar houd je muts goed vast! Het meer van Myvatn wordt ook wel het muggenmeer genoemd. De temperatuur van het water is vrij hoog en dat komt door de ondergrondse warmwaterbronnen. Door het landschap lijkt het net een verlaten maan. Ga lekker zwemmen in de Myvatn Baths; heerlijk warm!
Husavik
Dit kleine plaatsje ligt aan de oostkust van de Skjálfandi baai, vlak bij Akureyi. Er wonen maar een paar duizend mensen en hier draait alles om de visserij. Husavik betekent ‘huizenbaai’ en dat is direct duidelijk. Een gezellig haventje, een visverwerkingsfabriek en vooral veel vissersbootjes die klaarliggen om op zee te gaan. Dé reden waarom toeristen hier vaak naartoe gaan, op het pittoreske na, is de walvistour. Dit plaatsje is namelijk dé Walvis-hoofdstad van IJsland. Vanuit de vissersbootjes kun je de walvissen in de baai zien.
Dettifoss
Via Egilsstadir in het oosten van IJsland kom je langs de waterval van Dettifoss. Godafoss is misschien de mooiste, maar dit is de indrukwekkendste waterval! Met een hoogte van 44 meter en een breedte van 100 meter raast er per seconde ruim 500.000 liter meter water wat het in volume de grootste waterval van Europa maakt. Naast de waterval is de omgeving ook fantastisch. Het ligt namelijk in het natuurpark Jokulsargjufur; de ‘kleine Grand Canyon’ van IJsland.
IJsbergenmeer
Het ijsbergenmeer Jökulsárlón ligt langs de zuidkust en je zal tijdens de route hiernaartoe de nodige stops maken om van de natuur te genieten. Je komt onderweg namelijk eerst nog allerlei watervallen, spoelzandvlakten en lavavelden tegen voordat je bij het meer aankomt. Je kunt hier een boottocht maken langs de blauwwitte ijsbergen of maak een mooie gletsjerwandeling waarbij je onderweg ijs als glas tegenkomt op zwarte stranden en de ruige bergen in de verte ziet. Neem je momentjes om te genieten van al het moois!
Lavavlaktes
Nadat je de gletsjers achter je hebt gelaten, komt het volgende natuurwonder: met een dikke laag mos begroeide lavavlakte. Deze zijn in 1784 ontstaan tijdens een grote vulkaanuitbarsting van de vulkaan Laki. In de buurt zijn spectaculaire basalt- en rotsformaties en de uitzichten over de kraters zijn fenomenaal.
Het Golden Circle gebied
De 3 bekendste bezienswaardigheden van IJsland samen: de ‘gouden’ waterval Gullfoss, het geisergebied met de actieve bron Strokkur en het Nationale Park Pingvellir. Het heet de ‘gouden waterval’, omdat de kracht waarmee het water in de kloof valt grote wolken nevel omhoog blaast die bij zonnig weer een indrukwekkende regenboog veroorzaakt. Het geisergebied staat bekend om het omhoogspuiten van een straal die 40 tot 60 meter hoog komt. Dit gebeurde vroeger meer dan nu, door de vervuiling van toeristen die in de geiser wordt gegooid. Pingvellir is een geweldige wandellocatie en heeft een historische rijkdom die je te weten wilt komen. Excursiemogelijkheden in de omgeving zijn een ATV tocht, raften, riverjetvaren, snorkelen of zelfs duiken. Overnachting in de omgeving van Selfoss/Fludir.
Reykjavik
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Op de achtergrond van deze moderne en toch traditionele stad zie je de geweldige berg Esja. Ga lekker relaxen in één van de thermale baden die ook medische wonderen verrichten. Leuke uitjes om te doen in deze stad: bezoek Red Rock Cinema, de kerken, dierentuin, musea en sculpturen of ga de natuur in als je geen genoeg kunt krijgen van haar schoonheid.

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een
voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt
aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IJslandXperts voor advies en alle
mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk
wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs