Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht inclusief bagage
 • 8 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 5 diners inbegrepen
 • Entree haringmuseum en volksmuseum Laufás
 • Gratis IJsland reisboek

Highlights van deze reis:

 • National Park Skaftafell
 • IJsbergenmeer Jökulsárlón
 • Waterval Dettifoss
 • Turfboerderij Laufás
 • Paardenshow in Skagafjördur

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze klassieke 9-daagse groepsreis zie je de bekendste en mooiste plekjes rond IJsland. Op het programma staan o.a. bezoeken aan het geisergebied, prachtige watervallen, het ijsbergenmeer, een aantal nationale parken en het vulkanisch actieve gebied Mývatn. 

Dag 1: Aankomst
Na aankomst op de luchthaven van Keklavik ga je per bus richting de hoofdstad van IJsland: Reykjavik.

Dag 2: Geisergebied en waterval Gullfoss
Na een korte stadsrondrit verlaten we Reykjavík en rijden naar de meest bekende bezienswaardigheden van IJsland. Eén daarvan is de ‘gouden’ waterval Gullfoss. Een ander hoogtepunt vormt de heetwaterbron Strokkur in het geisergebied, die iedere 5-7 minuten heet water tot wel 20m hoogte spuit. In de middag maken we een stop bij de watervallen Seljalandsfoss en de 60m hoge Skógafoss. Het meest zuidelijke puntje van IJsland is kaap Dyrhólaey (120m). Vanaf eind april tot half augustus nestelen hier veel papegaaiduikers.

Let op: Houd er rekening mee dat Dyrhólaey gesloten is tijdens het broedseizoen van ca. half mei tot half juni.

Dag 3: National Park Skaftafell en ijsbergenmeer
Na Vík voert de ringweg door uitgestrekte spoelzandvlaktes en met mos begroeide lavavelden naar het National Park Skaftafell. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón breken elke dag grote brokstukken van de gletsjer Vatnajökull af, die in het meer komen en vandaar langzaam naar zee drijven. Het maken van een boottocht op dit meer is een absolute aanrader.

Dag 4: Oostfjorden
Vandaag rijden we door een fjordengebied met een aantal schitterende uitzichtpunten. Oost-IJsland is geologisch gezien het oudste deel van het land en hier zijn dan ook diverse mineralen en steensoorten te vinden. 

Dag 5: Waterval, zwavelbronnen en stoombronnen
De ringweg voert door een onbewoonde, heuvelachtige hoogvlakte naar onze eerste stop vandaag de waterval Dettifoss, ook wel de krachtigste waterval van IJsland genoemd. Hierna rijden we naar de sterk ruikende zwavelbronnen, kokende modderpoelen en sissende stoombronnen van Námaskard.

Het Mývatn-meer is sinds 1974 een beschermd natuurgebied vanwege de vele bijzondere soorten vogels die hier broeden, waaronder de harlekijneend. In dit gebied nemen we o.a. een kijkje bij de vreemdsoortige rots- en lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustadir.

Dag 6: Waterval Godafoss, turfboerderij en Siglufjördur
We beginnen met een bezoek aan de waterval Godafoss. Hier heeft het IJslandse volk zich in het jaar 1000 symbolisch tot het christendom bekeerd door hun afgodsbeelden in deze waterval te gooien. Vervolgens bezoeken we de turfboerderij Laufás, waar we een goed beeld krijgen van het IJslandse leven in de 18e en 19e eeuw. Onderweg bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een facultatieve walvisexcursie.

Dag 7: Skagafjördur, bekend om de IJslandse paarden
Vanuit gaan jullie de omgeving van Borgarnes ontdekken. Het is een schilderachtig vissersstadje dat zijn bekendheid heeft te danken aan de succesvolle haringvisserij in de vorige eeuw. Er is een prachtig museum welke we bezoeken, waar je terug gaat in de tijd. Iedere zomer in augustus wordt hier een haringfestival gehouden, dat bezoekers van over de hele wereld trekt.

Vandaag gaat de route door het district Skagafjördur, bekend door het IJslandse raspaard. Tijdens een paardenshow maken we uitgebreid kennis met deze bijzondere dieren en hun beroemde 5e pass, de Tölt.

Dag 9: Lavawatervallen, National Park Thingvellir en Reykjavik
De laatste dag van deze rondreis begint met een bezoek aan de Hraunfossar lavawatervallen, waarna we een kijkje nemen bij de meest productieve heetwaterbron van IJsland: Deildartunguhver. Vervolgens rijden we langs de fjord Hvalfjördur naar het historisch interessante National Park Thingvellir. Dit park ligt op de breuklijn van het Eurazische- en Amerikaanse continent, waardoor de bodem ieder jaar iets uit elkaar schuift.

Dag 9: Vertrekdag
De laatste dag is aangebroken. Na een vroege transfer naar de luchthaven Keflavík voor de vlucht naar Amsterdam.

Extra informatie: 
Er worden tijdens de reis korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 à 1,5 uur per dag en schoenen met een goed profiel zijn daarom een vereiste. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar. We verblijven in hotels in kamers met douche/toilet. Tijdens de rondreis zijn 5 diners inbegrepen. In Akureyri en Reykjavík, waar voldoende restaurantgelegenheden zijn, is het diner op eigen gelegenheid.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs