Deze reis is inclusief:

 • Overnachting Zeddam o.b.v. logies en ontbijt
 • 4 overnachtingen in binnenhut van een luxe cruise ferry o.b.v. half pension
 • Rondreis per pus inclusief Nederlandse reisleiding
 • Afscheidsdiner

Highlights van deze reis:

 • Rondtour Faeröer Eilanden
 • Skaftavel National Park
 • Watervallen Godafoss en Gullfoss
 • Vissersplaats Húsavik
 • Zwavelpoelen Námaskard

Bekijk hier de Reisdetails

Ga op dit ongelooflijke 18-daagse avontuur naar de Faeröer Eilanden en IJsland! Met het luxe schip de MS Norröno varen we van Noord-Denemarken eerst naar de bijzondere Faeröer Eilanden. Kom geheel tot rust in de ongerepte natuur met eilanden die steil uit de zee oprijzen.

Dag 1: Aankomst Zeddam
Om deze bijzondere reis rustig te beginnen hebben wij een overnachting in Zeddam voor jou gereserveerd. Je kunt op eigen gelegenheid naar hotel Ruimzicht in Zeddam komen of reserveer onze taxiservice en wordt vanaf huis naar Zeddam gebracht.
Dag 2: Naar Denemarken
Vanuit Zeddam rijden we naar Duitsland waar we aan het einde van dag een warm diner krijgen. We rijden door naar Denemarken voor de overnachting in Kolding.
Dag 3: Naar de Faeröer Eilanden 
Na het ontbijt rijden we naar Hirtshals waar we aan boord gaan van de MS Norröna van Smyril Line. Onze reis gaat nu echt beginnen. Diner en overnachting aan boord.
Dag 4: Op zee, naar de Faeröer Eilanden 
Het comfortabele schip MS Norröna bied allerlei mogelijkheden om de dag door te komen. Ga taxfree winkelen of geniet van een heerlijk diner aan boord. Na het diner aan boord komen we rond circa 22:30 uur aan in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. We gaan direct naar ons hotel in Tórshavn waar we drie nachten zullen verblijven.
Dag 5: Faeröer Eilanden, Streymoy & Eysturoy 
Na het ontbijt gaan we de bijzondere Faeröer Eilanden ontdekken. We maken een tour onder leiding van een deskundige gids over de eilanden Streymoy en Eysturoy. Op het hoofdeiland Streymoy rijden we door een desolaat landschap en bezoeken we verschillende historische dorpjes met de typische boerderijen. Bij Nesvik rijden we over de brug naar het bergachtige eiland Eysturoy. Hier maken we ook weer een schitterende tour over het eiland. 
We rijden naar het dorpje Eidi aan de voet van de Slaettaratindur, de hoogste berg van de Faeröer Eilanden. De reis gaat verder over een slingerende bergpas naar het dorp Gjogv gelegen aan een natuurlijke haven met hoge kliffen vol met de nesten van de papegaaiduikers. Onderweg naar het Vikingsdorp Funningur zien we de ‘Giant and the Witch’, twee pilaren die steil uit de zee op reizen. We steken de brug bij Nesvik weer over en rijden naar Tórshavn.
Dag 6: Faeröer Eilanden 
Vandaag gaan we het eiland Vágar ontdekken. Na het ontbijt rijden we door de tunnel naar het eiland Vágar. Hier maken we een tour over het eiland. We maken een korte wandeling naar een waterval. We rijden weer terug door de tunnel naar het eiland Streymoy en rijden langs de Vestmannasund, met de vele bochten en prachtige vergezichten, naar Vestmanna. Hier zien we de hoge kliffen, met zeegrotten en de vele vogelbroedplaatsen.
Dag 7: Tórshavn en omgeving 
In de ochtend maken we een tour naar Kirkjubøur, één van de eerst bewoonde plaatsen van de Faeröer Eilanden, er staan hier verschillende oude gebouwen waaronder de niet-afgebouwde kathedraal St. Olav’s Kerk maar ook de huizen met grasdaken. De middag is ter vrije besteding in Tórshavn. Je hebt ruim de tijd om ‘de kleinste hoofdstad ter wereld’ te bezoeken. 
Geniet van de kleurrijke huisjes aan de haven en de zwarte huisjes met grasdaken. Bezoek hier ook de oudste Parlementsgebouw ter wereld. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van de MS Norröna voor de oversteek naar IJsland. Diner en overnachting aan boord.
Dag 8: Aankomst IJsland, Dettifoss Watervallen, Mývatn 
In de loop van de ochtend komen we aan in IJsland, in de haven van Seydisfjördur. We zijn eindelijk in het ‘land van vuur en ijs’. We rijden door de verlaten en kale hooglanden van Oost IJsland naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásbyrgi. We rijden door naar de omgeving van Mývatn, wat bekend staat om zijn bijzondere vogels en vulkanische activiteit. 
Bij Námaskard zien we de kolkende modderpoelen en zwavelbronnen. De randen van de kokende, sputterende of puffende modderpoelen zijn soms bros en er zijn plaatsen waar gierend en fluitend stoom uit de grond komt. Diner en overnachting in Mývatn.
Dag 9: Akureyri en walvissafari 
Via de prachtige ‘Waterval van de Goden’; Godafoss rijden we naar de plaats Akureyri, prachtig gelegen aan het Eyjafjördur. Vandaag heb je de mogelijkheid om een walvissafari te boeken*. Daarna rijden we verder naar Ólafsfjördur voor het diner en overnachting.

* Deze excursie is optioneel en de kosten zijn circa € 99,- per persoon.
Dag 10: Skagafjördur, Borgarnes 
In de ochtend verlaten we Ólafsfjördur en rijden naar het dorpje Glaumbær, waar een mooie wit kerkje en een historische turfboerderij staan. De reis gaat verder door de Skagafjördur Vallei, bekend om zijn de IJslandse paarden, naar het Borgarfjördur fjord. Wij rijden door dit prachtige fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie naar Borgarnes voor het diner en overnachting.
Dag 11: Naar Reykjavik 
Na het ontbijt rijden via Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Daarna rijden we door naar de bijzondere watervallenreeks van de Hraunfossar. Over een afstand van bijna 1 kilometer vallen de stroompjes de rivier in. Bij de waterval Barnafoss, zien we de rivier Hvítá die zich met donderend geweld door een nauwe kloof perst. Daarna rijden we naar Reykjavik voor het diner en overnachting. We verblijven in een stadshotel, wat inhoud dat de kamer kleiner zal zijn dan je afgelopen dagen gewend bent.
Dag 12: Gouden Cirkel 
Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland gevestigd was. Bij Thinvellir bevindt zich ook de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent, door tektonische bewegingen drijft IJsland circa 1 tot 2 cm uit elkaar. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Éen overnachting in Hvergerdi.
Dag 13: Skaftafell Nationaal Park, Vatnajökull Gletsjer 
We rijden over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park. De spoelzandvlakte is ontstaan door vulkaanuitbarstingen onder het ijs, waardoor enorme hoeveelheden smeltwater, ijs, stenen en zand naar zee spoelden. Skaftafell National Park ligt aan de voet van de hoogste vulkaan van IJsland, de Öræfajökull, en biedt prachtige uitzichten, mooie watervallen en een uitbundige flora. 
We zetten onze reis verder naar de rivier Jökulsá á Fjöllum en de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. Geniet hier van een schitterend uitzicht over de enorme gletsjers. Diner en overnachting in Smyrlabjörg.
Dag 14: Oostelijke Fjorden 
Na het ontbijt passeren we de Almannaskard, een 153 meter hoge pas tussen de bergen Klifatindur en Skardstindur. Via indrukwekkende rotsformaties aan de kust en kleine vissersplaatsjes komen we in Djúpivogur, een oude Deense nederzetting met gebouwen uit de 18e eeuw en ouder. We overnachten in Reydarfjördur.
Dag 15: Naar Denemarken 
Na het ontbijt rijden we naar de haven van Seydisfjördur waar we weer aan boord gaan van de MS Norröna. Diner en overnachting aan boord.
Dag 16: Op zee 
De gehele dag verblijven we op zee. In de middag kun je genieten van een gratis bierproeverij met allerlei verschillende bieren van de Faeröer Eilanden. Diner en overnachting aan boord.

Dag 17: Aankomst Denemarken 
In de middag komen we aan in Hirtshals in Denemarken. We rijden door naar Kolding voor het diner en overnachting.
Dag 18: Terugreis 
Na het ontbijt verlaten we Denemarken en rijden over de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs