Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel – Keflavík inclusief ruimbagage
 • Huurauto voor 7 dagen
 • 7 overnachting in 2 verschillende accommodaties
 • Reisboek en wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Ontdek Zuid-IJsland én West-IJsland
 • Kayakken in kustplaats Stokkseyri
 • Schiereiland Snæfellsnes
 • Reykjavik
 • Watervallen Hraunfossar en Barnafoss

Bekijk hier de Reisdetails

De Family Fun Compact is een autoreis IJsland met verblijf in vakantiehuisjes en uitermate geschikt voor een familieuitstapje of een gezinsvakantie. Verblijf is in twee vaste standplaatsen in gezellig ingerichte huisjes in zowel Zuid-IJsland als West-IJsland. Vanuit beide huisjes heb je volop de gelegenheid uitstapjes te maken.

Zuid-IJsland
Tijdens je verblijf in het zuiden van IJsland kun je een bezoek brengen aan het geisergebied, de waterval Gullfoss, het gebied rond de rivier Thjórsá en aan de gletsjer Sólheimajökull, waar je een gletsjerwandeling onder leiding van een gids kunt maken. Aanrader: bezoek de papegaaiduikers op Dyrholaey (tot half augustus) in de omgeving van Vík. Hier kun je ook de zwarte lavastranden bezoeken. 

Let op: tot circa 23 juni is de weg naar Dýrholaey afgesloten om de broedende vogels niet te storen.

Maak een excursie naar Thórsmörk (alleen per 4WD-lijndienstbus/auto te bereiken). In dit gebied kun je ervaren wat de impact geweest is van de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in 2010.

Andere leuke activiteiten in het zuiden zijn kayakken in het kustplaatsje Stokkseyri, even onder Selfoss, waar zich ook een ‘ghostmuseum’ bevindt. Verder kun je een dag naar Reykjavík en daar bijvoorbeeld een walvisexcursie maken. Tenslotte is een bezoek aan een paardenboerderij of een openluchtzwembad in één van de omliggende dorpen ook zeer de moeite waard. 

West-IJsland
Ontdek alle hoogtepunten van IJsland. Je vindt hier het schiereiland Snæfellsnes met de gletsjer Snæfellsjökull, de vogelrotsen van Arnastapi en diverse kleine vissersplaatsjes. Ook is het mogelijk om een boottocht door de vogelrijke fjord Breidafjördur, met z’n mooie basaltformaties te maken. Andere leuke activiteiten zijn de Stykkishólmur boottocht en de cavetour de Vatnshellir lavagrot.

In de omgeving van Borgarnes liggen de schitterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Andere interessante gebieden zijn recreatiegebied Húsafell, het plaatsje Reykholt en Deildartunguhver, de meest productieve heetwaterbron van IJsland. Bezoek het kleine strand van Nauthólsvik dat een warme ‘hot pot’ (openlucht jacuzzi) heeft. En rond Bifröst kun je prachtig wandelen langs meren en watervallen.

Sluit jouw reis perfect af en bezoek ook nog de Blue Lagoon waar je nog heerlijk kunt badderen in het warme mineraalrijke water.

Bovengenoemde hoogtepunten zijn slechts ter inspiratie voor de invulling van jouw rondreis door IJsland. Liever iets anders of extra’s? Neem contact met ons op en wij zorgen voor een persoonlijk reisadvies op maat!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs