Deze reis is inclusief:

 • 4 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Autohuur voor 5 dagen
 • Reisinformatie en tablet met complete reis-app
 • Simkaart

Highlights van deze reis:

 • Reykjavik
 • De Golden Circle
 • Eyjafjallajökull & de zuidkust
 • Blue Lagoon

Bekijk hier de Reisdetails

Geniet van het fascinerende noorderlicht, watervallen en de gletsjers in het zuiden van IJsland. Vanuit Reykjavik bezoek je een aantal van IJsland’s grootste bezienswaardigheden, zoals het Thingvellir National Park, de Gullfoss waterval, de geisers in het Geysirgebied en de gletsjers aan de zuidkust nabij Vik.
Reykjavik
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en is met circa 180.000 inwoners een relatief kleine stad. In het gezellige centrum met haar vrolijk gekleurde houten huizen vind je de langgerekte winkelstraat Laugavegur met vele winkels, terrasjes, filialen van beroemde modemerken, kunstateliers en edelsmeden. Aan het gezellige Austurvöllurplein liggen het Alþing parlementsgebouw en de oudste kerk van Reykjavik, de Domkirkja. Het moderne stadhuis ligt aan het kleine meertje Tjörnin, een populaire plaats om de eenden en zwanen te voeren. Aan haar oevers vind je meerdere restaurants, musea, kerken en andere bezienswaardigheden. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over de baai en Mount Esja.
De Golden Circle
Kies voor IJslands meest populaire excursieroute: de Golden Circle. Je komt langs het Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de regelmatig spuitende Strokkur geiser. 
Thingvellir National Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Bezoek vervolgens de Gullfoss waterval en het hete bronnengebied Geysir waar de geiser Strokkur trouw iedere 5 minuten het water 25 meter de lucht in spuit.
Eyjafjallajökull & de zuidkust
Ontdek zelf hoe prachtig de zuidkust is met het vulkaancentrum van de Eyjafjallajökull, die in de lente van 2010 voor zoveel beroering zorgde. Bewonder daarna de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevoren kunnen zijn en zorgen voor schitterende plaatjes. Vergeet ook de zwarte lavastranden, het charmante vissersdorpje Vik en de Myrdalsjökull gletsjer niet te bezoeken.
Blue Lagoon
Ga naar de beroemde Blue Lagoon voor een ontspannen duik in het het behaaglijk warme geothermische water dat rijk is aan mineralen. Je kunt hier ook diverse schoonheidsbehandelingen doen: na deze dag ben je weer herboren en relaxed!
Extra informatie
Je hebt de keuze uit de Comfort en Economy categorie. In beide categorieën verblijf je in goede guest- em farmhouses en hotels. Bij Comfort wordt een 4* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Economy een 3* hotel. Je verblijft altijd in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt.
Overnachtingen
2 x Reykjavik
2 x Fludir

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs