Reykjavik is de hoofdstad van het land van vuur en ijs en mag je eigenlijk niet overslaan! Ongeveer de halve IJslandse bevolking woont in Reykjavik of in één van de voorsteden. Wil je in vogelvlucht iets leren over IJsland? Dan is de Vulcano Show in de Red Rock Cinema een echte aanrader. Een aantal korte films over IJsland en zijn vulkaanuitbarstingen. Reykjavik vormt een uitstekend beginpunt én eindpunt van IJsland reizen!

Bezienswaardigheden

In de stad vind je onder andere de grootste kerk van IJsland: de Hallgrimskerk. De bouw van deze kerk heeft meer dan veertig jaar geduurd. Vanaf een hoogte van ruim zeventig meter heb je een waanzinnig uitzicht over de stad! Je ziet de kust, de boten…. en nog veel meer moois. Voor de kerk staat het standbeeld van Leif Eriksson, een beroemde, Noorse ontdekkingsreiziger. Ook heeft Reykjavik nog een mooie haven. Vanaf de heuvel Arnarholl heb je hier een waanzinnig uitzicht over. Musea-fan? Maak je keus uit het National Museum, IJsland’s Fallogisch Museum en het Natuur Historisch Museum.

Shoppen

Shoppen in Reykjavik? Sla je slag op Kolaportid! Je kunt hier uren rondstruinen tussen de oude spulletjes. Deze grote rommelmarkt vind je in een oude havenloods.  Bezoek de grootste overdekte shoppingmall van IJsland: Kringlan. Met 150 winkels kun je je hier helemaal uitleven: of je nou een klein budget hebt, of toch voor op-en-top trendy gaat! Liever minder massaal? Struin dan door de gezellige winkelstraat Laugavegur!

Dineren in Reykjavik

Reykjavik heeft ontzettend veel restaurants in alle soorten en maten. De traditionale maaltijd bestaat vaak uit vis, lams- of schapenvlees. Verder zijn er een groot aantal zeer druk bezochte cafés, pubs, disco’s en nachtclubs.


Boek direct online een vakantie naar Reykjavik

  

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip Reykjavik?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.