Bekijk meer reizen naar IJsland

  

Wist je dat IJsland tijdens de winter minstens zo mooi is als tijdens de zomer? Het sneeuwlandschap steekt bijzonder af tegen de spuitende geisers en borrelende heetwaterbronnen. En met een gemiddelde temperatuur van rond het vriespunt, valt het reuze mee met de kou! Daarnaast is de winter dé periode om het noorderlicht te zien… Liever een autorondreis IJsland of groepsrondreis IJsland? Dat kan natuurlijk ook!

De mooiste periode!

Steeds meer mensen ontdekken dat een IJsland wintervakantie minstens zo mooi is als in de zomer naar IJsland gaan. Het land is bedekt onder een idyllische sneeuwlaag en veel watervallen zijn (half) bevroren. Het winterse landschap staat in schril contrast met de spuitende geisers en borrelende heetwaterbronnen. Bijzonder! Er zijn daarnaast tal van winteractiviteiten te doen. Maak bijvoorbeeld een spectaculaire gletsjerwandeling of scheur met een sneeuwscooter over een bevroren meer. De temperatuur ligt tijdens de winter gemiddeld rond het vriespunt, maar door de wind voelt het vaak iets kouder aan. O ja, en dan vergeten we nog het belangrijkste: de winter is dé periode om het bijzondere noorderlicht te spotten!

IJsland wintervakantie: het magische noorderlicht…

November t/m januari is de beste periode om het noorderlicht in IJsland te zien. Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel, waarbij de lucht zich hult in uiteenlopende kleuren. Deze kleuren ontstaan doordat geladen deeltjes van de zon met verhoogde snelheid onze atmosfeer binnendringen. Deze deeltjes worden altijd afgebogen richting de Noordpool of Zuidpool. En hierdoor kun je je óók in IJsland met je hoofd in je nek vergapen aan de meest spectaculaire kleurschakeringen! Hoe donkerder het is, hoe feller het noorderlicht. Vanuit een flink belichte stad, zal het uitzicht dus iets minder zijn. O ja, je kunt in IJsland op sommige plekken zelfs vanuit je borrelende hottub dit natuurverschijnsel bewonderen!

IJsland Zuid

Natuurliefhebbers zitten in het zuiden van IJsland op de juiste plek! Het eiland beschikt dankzij de unieke ligging op de Mid-Atlantische breuklijn over vele vulkanische hoogtepunten. Denk bijvoorbeeld aan kraters, geisers en warmwaterbronnen. Ook is Zuid-IJsland in het bezit van indrukwekkende gletsjers, fjorden en watervallen. Vergeet ook hoofdstad Reykjavik niet: hier vind je onder andere de beroemde Blue lagoon, een natuurlijk zwembad dat een helende werking zou hebben!

Highlights in het land van vuur en ijs

De mooiste landschappen vind je in het zuiden van IJsland. Tijdens je rondreis passeer je lavavelden, borrelende modderpoelen en vele warmwaterbronnen. Waan je ook eens in een heel andere wereld in Thormörk! Dit bos wordt aan alle kanten omgeven door imposante gletsjers, woeste rivieren en klaterende watervallen. Volg ook zeker de Gouden Cirkel, een route langs de meest bekende natuurwonderen van Zuid-IJsland. Deze route leidt je onder andere langs het Thingvellir National Park, de krater van de Kerid-vulkaan, Geysir in het Haukadalur-gebied en de schitterende Gullfoss-waterval.

Op zoek naar een verrassende vakantie naar IJsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.