Indonesië


Onze reistip:
Een 16-daagse groepsrondreis naar Java en Bali boek je al vanaf €1299 p.p.

Wat een schoonheid, je weet niet waar je moet kijken: het dichte bladerdek van de jungle herbergt zoveel kleur en leven. Dan opent het regenwoud zich en doemen ingenieus gevormde rijstterrassen op: de sawa’s. Erachter zie je de contouren van een sprookjesachtige tempel ... Ben je er klaar voor om bij onze Indonesië reizen de reis van je dromen te vinden?

Vraag reisadvies op maat aan

Zin een combi van cultuur en strand? Bekijk dan onze strandvakanties naar Bali. Deze kun je direct online zoeken en boeken!

Boek online een vakantie naar Indonesië

Meer reizen naar Indonesië

Vakantie Indonesië: de heerlijkste stranden

Indonesië telt meer dan 17.500 grote en kleine eilanden en heeft daarom ook veel stranden. De stranden zijn erg divers: vooral die van Bali trekken het hele jaar door zonliefhebbers. Zo zijn er perfecte stranden voor surfers (Kuta Beach), duikers (Bunaken Beach) en zonaanbidders (Natsepa Beach). Dicht bij de kustlijn is veel koraal en het zeewater is meestal erg helder. Andere bekende en populaire stranden in Indonesië zijn Weh, Ratu Beach, Dreamland Beach en Sanur Beach. Wil je tijdens je vakantie in Indonesië strand combineren met een rondreis? In rustig tempo bezoek je alle hoogtepunten tijdens een groepsrondreis Java en Bali.

Natuur: van rijstvelden tot vulkanische kraters

Indonesië heeft een zeer diverse planten- en dierenwereld. Er leven heel veel verschillende diersoorten, zoals olifanten, kaketoes, orang-oetans, luipaarden, tijgers en neusapen. De zee is gevuld met kleurrijke vissoorten en dolfijnen en zeeschildpadden. Het landschap is ook erg gevarieerd. Er zijn vulkanische kraters, groene sawa’s, tropische regenwouden, witte zandkusten, en savannes.Onze tip: stel samen met ons een rondreis naar meerdere eilanden samen, dan zie je zo veel mogelijk van de geweldige natuur tijdens je vakantie Indonesië!

Een mengelmoes van cultuur

Geen land heeft zo’n rijke en diverse cultuur als Indonesië. De mengelmoes van tradities en leefwijzen tekent alle eilanden. De Javaanse cultuur is het meest dominant. Het wajangspel wordt opgevoerd tijdens familieceremonies of andere mijlpalen. Het Wayang Kulit, een schaduwspel tegen een wit doek, is hiervan een onderdeel. Ook de traditionele Javaanse (en Balinese) muziek is erg beroemd. De Indonesiërs zijn een zeer beleefd, rustig en traditioneel ingesteld volk. Voeten en de linkerhand worden beschouwd als onrein en het hoofd juist als het reinste lichaamsdeel. Iemands hoofd mag dan ook niet door vreemdelingen aangeraakt worden.

Highlights tijdens een vakantie Indonesië

Indonesië heeft veel indrukwekkende tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Op Java staat bijvoorbeeld de Borobudur tempel en de Prambanan, een hindoeïstisch tempelcomplex uit de negende eeuw. Op Bali is onder meer de prachtig gelegen Ulun Danu tempel te zien. Voor de kust bij Lovina (Bali) zwemmen vaak dolfijnen. Benieuwd naar nog meer bezienswaardigheden en dingen om te doen tijdens je vakantie in Indonesië? Lees dan het artikel 'Beeldschoon Bali' op Reiskompas.nl en laat je inspireren! Het Komodo-eiland is populair vanwege de Komododraak (varaan). Deze grootste hagedis ter wereld kan wel drie meter lang worden. Ook hoofdstad Jakarta is een bezienswaardigheid.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Indonesië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.