Onze reistip:
Een 22-daagse groepsrondreis naar Java en Bali boek je al vanaf €1779 p.p.

Het Indonesische eiland Bali behoort tot de meest geliefde bestemmingen van heel Azië. Surfers, duikers en zonnebaders vinden er oogverblindende bountystranden.

Strandvakanties naar Bali

Er zijn tropische regenwouden, rijstvelden (sawa’s), vulkanen en honderden tempels (pura), de één nog mooier dan de andere. En natuurlijk kun je eindeloos proeven van de heerlijke Balinese keuken

Vraag reisadvies op maat aan 


Meer reizen naar Indonesië

Vakantie op Bali: de stranden

Op Bali zijn veel mooie zandstranden. De stranden van Kuta, Sanur en Nusa Dua hebben overwegend wit zand en helderblauw water. Bij Lovina zijn de stranden donker vanwege de vulkanische oorsprong van het gebied. De stranden van Nusa Penida zijn te bereiken met een boot. De stranden worden bezocht door surfers, duikers en snorkelaars, maar tijdens een vakantie op Bali kun je er ook heerlijk ontspannen. Door de sterke onderstroom, die het hele jaar aanhoudt, en de hoge golven zijn de stranden minder geschikt voor kinderen.

Wil je meer zien van Indonesië, dan is een combinatiereis misschien wel iets voor je. Maak een rondreis op Java en Bali of pak Sumatra ook nog mee!

Natuur op Bali

Bali is van oorsprong door vulkanische activiteit gevormd, waardoor het landschap heuvelachtig is en de grond vruchtbaar. Er is dan ook een tropische regenwoud op het westelijke en noordelijke deel van het eiland. In dit regenwoud leven allerlei dieren en groeien veel verschillende soorten planten. De hoogste top met 3100 meter is de Gunung Agung vulkaan, een berg die op Bali als heilig wordt beschouwd. Het landschap van Bali wordt verder ingekaderd door de rijstterrassen die heel precies zijn aangelegd. Ook liggen er kokosplantages over het hele eiland verspreid.

In 15 dagen op eigen houtje het mooiste van Java én Bali zien? Maak je droom waar met een privérondreis!

Cultuur op Bali

De Balinese bevolking is erg vriendelijk en beleefd, waardoor je hun cultuur van heel dichtbij kan meemaken. De lokale tradities en de hindoeïstische geloofsovertuiging delen de Balinezen graag met de toeristen. Overal zijn tempels en op elke hoek van de straat staan offerbakjes. Op de helling van de heilige vulkaan Gunung Agung staat de heilige tempel Pura Besakih, ook wel de Moedertempel genoemd. In dit tempelcomplex vinden dagelijks religieuze evenementen plaats.

Bezienswaardigheden

Het eiland Lombok is interessant om te bezoeken vanwege de Nederlandse sporen. Lombok is tijdens je vakantie op Bali gemakkelijk te bereiken per boot of vliegtuigje. Ook het plaatsje Ubud is een aanrader. Hier zijn diverse kunstateliers en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Tot de mooiste en bekendste tempels van Bali behoren Pura Besakih, Tanah Lot, Goa Gajeh en Uluwat. Daarnaast is er een kratermeer bij Kintamani, een authentiek dorpje vlakbij Candi Dasa en een hooggelegen meer bij Bratan. Bekijk het reisverslag op Reiskompas.nl voor meer bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens jouw vakantie op Bali.

Excursiemogelijkheden op Bali

Tijdens een vakantie op Bali ben je zeker niet beperkt wat activiteiten betreft, er is genoeg te doen!

  • Dolfijnen spotten in het noorden bij Lovina
  • Wildwaterrafting op een van de rivieren in het binnenland.
  • Bijwonen van de traditionele Barong- dans
  • Watersporten op het eiland Nusa Lembongan

Meer tips en inspiratie voor jouw vakantie naar Bali

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Bali, Indonesië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.