Deze reis is inclusief:

 • Internationale vluchten
 • Comfortabele hotels
 • Stadstour Jakarta en Jogjakarta
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Comfortabele airconditioned bus
 • Treinreizen
 • Transfer boot Java – Bali

Highlights van deze reis:

 • Rondreis Java en Bali met ontspannen reisritme
 • Verblijf in uitstekende hotels
 • Alle hoogtepunten van Indonesië

Bekijk hier de Reisdetails

Jakarta – Bandung
Vandaag verlaten we de stad en gaan naar Bogor. Onderweg maken we onder andere een foto-stop bij het Nationaal Monument en de historische Sunda Kelapa haven in Jakarta. In Bogor maken we een wandeling door de schitterende botanische tuinen. Daarna reizen we via de Puncak pas en door uitgestrekte theeplantages naar Bandung, dat bekend staat om de talrijke koloniale Hollandse huizen.
Bandung
We brengen een bezoek aan de theeplantage Malabar, schitterend gelegen ten zuiden van Bandung in het hart van de Preanger hooglanden. Deze plantage werd tijdens de Nederlands koloniale tijd opgericht en is inspiratiebron geweest voor het boek ‘Heren van de Thee’ van Hella Haasse.
Na de lunch in Bandung brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Nederlandse ereveld Pandu, gelegen vlak buiten Bandung. De meeste graven op het ereveld zijn van Nederlanders die omgekomen zijn tijdens de bezetting van Indonesië door Japan. Zeer indrukwekkend! In de middag kun je een bezoek brengen aan het leuke angklung muziekschooltje van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen voor je muziek maken en zingen (optioneel).
Bandung – Wonosobo
Schitterende treinreis door de natuur, langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes. We stappen uit in Kroya en rijden verder naar het gezellige bergstadje Wonosobo, waar we zullen overnachten.
Wonosobo – Borobudur – Jogjakarta
In de morgen brengen we een bezoek aan het actieve vulkanische complex Dieng. Dieng Plateau komt van het woord Di Hyang, wat ‘Huis van God’ betekent. Je vindt hier de oudste Hindu tempels op Java, gebouwd in de 7de en 8ste eeuw. Dit gebied wordt vanwege haar schoonheid ook wel klein Zwitserland genoemd. 
We wandelen langs de kraterwand en zien hoe dikke zwavelwolken opstijgen en hoe alles borrelt en pruttelt. Tevens bezoek je het kleuren meer en ziet hoe indrukwekkende heetwaterbronnen het water metershoog de lucht in spuiten. Hierna vervolgen we onze weg naar de wereldberoemde tempels van Borobudur.

Jogjakarta
Tijdens het verblijf in Jogjakarta brengen we een bezoek aan het museum bij de Kraton, het paleis van de Sultan, aan de zilverwerkplaats van Kota Gede en een lokaal batikfabriekje. Ook kun je de gezellige winkelstraat Jalan Malioboro zelf bezoeken. Uiteraard laten we je ook het indrukwekkende Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan zien, dat op de Werelderfgoedlijst staat. 

Ook maken we een fietstocht door Jogjakarta. We fietsen langs rijstvelden en eindigen de tocht bij de Prambanan tempel. Onderweg zie je het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan je voorbijgaan. Uiteraard hebben we ook voldoende gelegenheid om deze prachtige, mondiale stad met haar vriendelijke en gastvrije inwoners zelf te ontdekken. 

Jogjakarta – Batu/Malang
Er staat een prachtige treinreis op het programma die ons dwars door Centraal-Java verder naar Oost-Java brengt. We stappen uit in Jombang om vervolgens per bus verder te rijden naar het bergdorpje Batu. 
’s Nachts kun je een spectaculaire excursie maken om (bij gunstige weersomstandigheden) de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan, mee te maken (optioneel). We verblijven twee nachten in Batu.
Batu/Malang – Kalibaru
We reizen langs rubber-, cacao- en koffieplantages verder door Oost-Java naar het dorpje Kalibaru, waar we overnachten in een landelijk gelegen eenvoudig hotel, vlakbij een specerijenplantage. Eenvoud en sereniteit zijn de charme van deze omgeving. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, het contrast met West-Java is groot.
Bali
We verlaten het eiland Java en gaan per boot naar het tropische godeneiland Bali. Op Bali kun je volop genieten van zon, zee en strand in een comfortabel hotel met zwembad. Ook kun je ter plaatse diverse excursies boeken, want op Bali valt heel wat te zien!
Let op:
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Jouw reisbescheiden ontvang je circa 7 dagen voor vertrek.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs