Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • Vervoer per comfortabele touringcar met deskundige chauffeur
 • 2 x vervoer per trein
 • Alle groepstransfers
 • Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige Nederlandssprekende gids en reisleiding
 • 20 hotelovernachtingen
 • 20 ontbijt
 • 1 diner
 • Alle omschreven excursies
 • Gratis ANWB Wereldreisgids

Highlights van deze reis:

 • Orang Oetan rehabilitatiecentrum
 • Gunung Leuser National Park
 • Borobudur
 • Prambanan tempel

Bekijk hier de Reisdetails

Medan – Bukit Lawang
Het is tijd om Medan te verkennen. Tijdens de stadsrondrit bezoek je het Maimoon Paleis, een boeddhistische tempel, de Grote Moskee en een krokodillen boerderij. Vervolgens rijd je naar Bukit Lawang, waarbij je een mooi uitzicht hebt op de palmolie- en rubberplantages. In Bukit Lawang verblijf je in een eenvoudige lodge.

Bukit Lawang – Berastagi
Je bezoekt Gunung Leuser National Park. Vervolgens maak je een pittige wandeling heuvelopwaarts naar de voederplaats van de Orang Oetans, die je kunt zien tijdens de voedertijd. Op weg naar Berastagi breng je nog een bezoek aan het dorpje Peceren met zijn traditionele huizen en de lokale fruitmarkt van Berastagi.

Parapat
Je vertrekt naar Parapat. Onderweg maak je stops bij het dorpje Lingga voor een korte kennismaking met het leven van de Karo Batak stam. Ook bezoek je de indrukwekkende Sipisopiso waterval en het Simalungun Paleis in het plaatsje Pematang Purba. Je maakt per boot de overtocht naar het eiland Samosir in het Toba meer.

Samosir Eiland
Per boot vaar je langs de hoogtepunten van Samosir, het eiland waar de Batak cultuur nog zichtbaar aanwezig is. Je bezoekt verschillende dorpen, zoals Ambarita, waar nog overblijfselen te vinden zijn van de oude koningen en Simanindo, waar men nog volgens de oude traditionele Batak cultuur leeft. Hier zie je de traditionele dans en bezoek je het museum, het voormalig huis van Koning Sidauruk. Je ziet ook één van de meest beroemde bezienswaardigheden van het eiland, de 200 jaar oude sarcofaag van Koning Sidabutar.

Sipirok
Per boot vertrek je naar Parapat. Je vervolgt je reis naar Sipirok en maakt onderweg een aantal interessante stops. Zo zie je het traditionele dorp Lumban Binanga, met traditionele huizen en prachtige houtbewerking. Na een tocht, met veel bochten en prachtige uitzichten bereik je Sipirok.

Het fotogenieke binnenland van Sumatra bestaat uit bergen, rivieren en traditionele dorpjes. Je maakt een stop bij de Aek Sijornih waterval die omgeven wordt door palmbomen en de Sihepeng botanische tuin. Je bezoekt een moslim school (m.u.v. schoolvakanties). In Bonjol stop je bij de evenaar voordat je doorreist naar het hart van de Minangkabau in Bukittinggi.

Bukittinggi
Je ontdekt de schoonheid en culturele aspecten van het Minangkabau Hoogland. In de ochtend bezoek je de vallei van Ngarai Sianok, de lokale markt, de Jam Gadang klokkentoren, Fort de Kock, Kota Gadang en zie je ambachtelijk weven en houtbewerking in een handwerkdorpje. Je reist verder naar Pagaruyung, een voormalig Minangkabau koninkrijk waar vrouwen de macht bezaten. Op de weg terug naar Bukittinggi bezoek je de Harau Vallei en Batusangkar met schitterende rijstterrassen.

Bukittinggi – Padang – Jakarta
Je rijdt door de prachtig groene Anai vallei naar de luchthaven van Padang vanwaar je een vlucht neemt naar Jakarta. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta word je verwelkomd door je Nederlandssprekende reisleiding. Na aankomst in je hotel kun je even uitrusten en je opfrissen voor het welkomstdiner, waarbij je nader kennismaakt met je groep.

Jakarta – Bandung
Na het ontbijt maak je een korte stadstour door Jakarta en zie je o.a. de oude haven Sunda Kelapa, het Fatahilah plein, het hart van het voormalige Batavia, het moderne centrum van Jakarta en maak je een fotostop bij het nationaal monument Monas, gelegen op het Vrijheidsplein. Aansluitend vervolgt je je reis naar Bogor, het voormalige Buitenzorg, waar je de beroemde botanische tuin bezoekt en geniet van meer dan 15.000 verschillende tropische planten. In de middag passeer je de Puncak Pas op weg naar Bandung. Verkeersdrukte op de pas kan soms de reden zijn om via de tolweg naar Bandung te rijden.

Bandung
Je maakt een stadstour door Bandung en bezoek je o.a. de bekende historische Braga straat, Gedung Sate en het Asia Africa Museum (gesloten op maandag), een museum opgedragen aan de Africa-Asia conferentie die in 1955 werd gehouden. In de middag kun je ervoor kiezen naar Kampung Padasuka te gaan om de, voor deze plaats specifieke, Angklung voorstelling bij te wonen. Tijdens de voorstelling kun je samen met de kinderen meespelen en meezingen (ter plaatse extra te reserveren).

Yogyakarta
Je maakt een stadstour door Yogyakarta met bezoek aan de Kraton, het paleis van de Sultan, de kleurrijke vogelmarkt en het waterpaleis. Verder bezoek je een batikfabriek, het Fort Vredeburg Museum en maak je in Kotagede kennis met het bekende Yogya zilver. 

Je brengt een bezoek aan het Prambanan Tempelcomplex, het hoogtepunt van de Hindoe-Javaanse tempelarchitectuur, met vele kleinere tempels en de grote Shiva tempel met reliëf gravures uit de Ramayana-periode. Yogya is een zeer aantrekkelijke stad en een wandeling over de levendige Jalan Malioboro is aan te bevelen.

Malang – Bromo – Malang
Je kunt deelnemen aan één van de meest interessante excursies: een bezoek aan de Bromo vulkaan (ter plaatse te reserveren). Even na middernacht vertrek je in kleine busjes naar Pananjakan, de beste plek om een fantastische zonsopgang vanaf de Bromo vulkaan te zien. Daarna daal je af en steek je per jeep de zandvlakte over om dichterbij de krater te komen. In de middag volgt een kennismaking met de prachtige plaats Malang. Tijdens de stadtour bezoek je de voor Nederlanders bekende historische stad met oude koloniale gebouwen, het centrale plein Alun-alun Kota, de vogelmarkt en het bekende restaurant Toko Oen.

Malang – Kalibaru
Je rijdt verder, deels langs de mooie kust, door Oost-Java, gekenmerkt door reusachtige koffie- en cacaoplantages welke ooit koloniale ondernemingen waren. Je overnacht vlakbij een koffieplantage.

Kalibaru – Sanur
Je maakt een rustige ochtendwandeling over de plantages en vervolgens vertrek je naar Bali. De overtocht per ferry duurt circa 30 minuten. Eenmaal op Bali reis je door naar Sanur, geliefd is bij Nederlanders. De zee is hier relatief kalm en er is voldoende te beleven.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs