Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis
 • Overnachtingen
 • Welkomstdiner
 • Excursies met entree
 • Comfortabele bus
 • Treinreis
 • Boot Java – Bali

Highlights van deze reis:

 • Brastagi
 • Tobameer
 • Jakartam Bandung
 • Wonosobo
 • Batu/Malang
 • Bali

Bekijk hier de Reisdetails

Medan – Brastagi
Aankomst in Medan. Via route door de bergen rijden we naar het leuke bergdorpje Brastagi op 1.400 meter hoogte, vooral bekend door de vele bloemen en het tropische fruit
Brastagi – Tobameer
Op de markt in Brastagi verkopen Karo Batakvrouwen het heerlijkste fruit. Dan naar de Sipisopiso watervallen en het oude Batak-dorpje Pematang Purba. Via de hoogvlakte gaan we naar Prapat, aan de oever van het Tobameer. Vervolgens varen we verder naar het eilandje Samosir, waar we twee nachten verblijven.
Per boot bezoek je de dorpjes Tomok en Ambarita. De lokale bevolking leeft hier nog volgens eeuwenoude tradities. Daarna vrije middag om te genieten van de prachtige omgeving rondom het Tobameer. Je kunt hier schitterende wandelingen maken door de adembenemende natuur van Sumatra.
Tobameer – Padang Sidempuan
Via Parapat naar Padang Sidempuan. Onderweg zien we tal van ananas-, koffie- en cacaoplantages. We stoppen bij de zwavelbronnen van Sipoholon.

Padang Sidempuan – Bukittinggi
We rijden door tropisch berglandschap naar Bojol, waar we de evenaar passeren. Vervolgens door het mooie Panti natuurreservaat (waar nog steeds Sumatraanse tijgers leven!) naar Bukittinggi.
We zien het bekende Karbouwengat, een gigantische canyon met verbluffend uitzicht, en het oude Fort de Kock, in 1825 gebouwd door de Nederlanders. Tot slot rijden we door naar naar het Singkarakmeer, een inmens groot kratermeer.
Jakarta – Bandung
Onze eerste reisdag op Java, we reizen van Jakarta naar Bandung, bekend om de vele koloniale art-deco gebouwen, veelal ontworpen door Nederlandse architecten. Voordat we de snelweg op gaan maken we een korte foto stop bij het Nationaal Monument en de historische Sunda Kelapa haven in Jakarta.
In Bandung brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Nederlands ereveld Pandu, gelegen vlak buiten Bandung. De meeste graven op het ereveld zijn van Nederlanders die omgekomen zijn tijdens de bezetting van Indonesië door Japan.  Ook kun je een bezoek brengen aan het leuke angklung muziekschooltje van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen voor je muziek maken en zingen (optioneel).
Bandung
We brengen een bezoek aan de theeplantage Malabar, schitterend gelegen ten zuiden van Bandung in het hart van de Preanger hooglanden. Deze plantage werd tijdens de Nederlands koloniale tijd opgericht en is inspiratiebron geweest voor het boek ‘Heren van de Thee’ van Hella Haasse. ‘Theeplanter’ Karel Bosscha is verantwoordelijk geweest voor het tot bloei brengen van de plantage. 

Bandung – Wonosobo
Schitterende treinreis door de natuur, langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes. We stappen uit in Kroya en rijden verder naar het gezellige bergstadje Wonosobo waar je een warm welkom staat te wachten. We verblijven in een koloniaal hotel.
Wonosobo – Borobudur – Jogjakarta
We brengen een bezoek aan het actieve vulkanische complex Dieng. Dieng Plateau komt van het woord Di Hyang, wat ‘Huis van God’ betekent. Je vindt hier de oudste Hindu tempels op Java gebouwd in de 7de en 8ste eeuw. 
Het gebied ligt op een hoogte van ruim 2.000 meter en door de nevel doet het mysterieus aan. Dit gebied wordt vanwege haar schoonheid ook wel klein Zwitserland genoemd. 
We wandelen langs de kraterwand en zien hoe dikke zwavelwolken opstijgen en hoe alles borrelt en pruttelt. Je hebt uitzicht op het kleurenmeer, dat zijn onwaarschijnlijke kleuren kent door het hoge zwavelgehalte in het water. Ook zie je hoe indrukwekkende heetwaterbronnen het water metershoog de lucht in spuiten.
Jogjakarta
Bezoek aan het museum bij de Kraton, het paleis van de Sultan, en aan de zilverwerkplaats van Kota Gede, een lokaal batikfabriekje en de gezellige winkelstraat Jalan Malioboro met haar vele stalletjes en marktkraampjes. In de middag bezoeken we het indrukwekkende Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, dat op de Werelderfgoedlijst staat.
Jogjakarta – Batu/Malang
Wederom een prachtige treinreis die ons dwars door Centraal-Java verder naar Oost-Java brengt. We stappen uit in Jombang om vervolgens per bus verder te rijden naar het bergdorpje Batu. 
Batu/Malang – Kalibaru
We reizen langs rubber-, cacao- en koffieplantages verder door Oost-Java naar het dorpje Kalibaru, waar we overnachten in een landelijk gelegen eenvoudig hotel, vlakbij een specerijenplantage. Eenvoud en sereniteit zijn de charme van deze omgeving. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, het contrast met West-Java is groot.
Bali
We verlaten het eiland Java en gaan per boot naar het tropische godeneiland Bali. Op Bali kun je genieten van een comfortabel viersterrenhotel met zwembad of eventueel een upgrade boeken naar een vijfsterrenresort. Geniet volop van zon, zee en strand. Ook kun je ter plaatse diverse leuke excursies maken, want op Bali valt heel veel te zien!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs