Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis
 • Overnachtingen
 • Welkomstdiner
 • Excursies met entree
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Comfortabele bus
 • Transfer per boot Java – Bali

Highlights van deze reis:

 • Jakarta
 • Bandung
 • Wonosobo
 • Jogjakarta
 • Kalibaru
 • Bali

Bekijk hier de Reisdetails

Jakarta – Bogor – Bandung
Aankomst in Jakarta, waarna transfer naar ons hotel. Onderweg maken we onder andere een foto-stop bij het Nationaal Monument en de historische Sunda Kelapa haven in Jakarta. ’s Avonds welkomstdiner.
We verlaten de stad en gaan naar Bogor, waar we een wandeling door de schitterende botanische tuinen maken. Dan via de uitgestrekte theeplantages en de Puncak pas naar Bandung, bekend om de vele koloniale Hollandse huizen.
Bandung
Bandung werd ooit beschouwd als het Parijs van Java, je treft hier een prachtige erfenis met onder meer de hoogste concentratie in art deco gebouwen ter wereld! 
We maken een stadstour door deze interessante stad vol historie en passeren onder andere het Savoy Homann Hotel en het regeringsgebouw Gedung Sate, het duurste art deco gebouw in Bandung.
Bandung – Wonosobo
Schitterende treinreis door de natuur, langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes. We stappen uit in Kroya en rijden verder naar het sfeervolle bergstadje Wonosobo, waar we zullen overnachten.
Wonosobo – Borobudur – Jogjakarta
We brengen een bezoek aan het actieve vulkanische complex Dieng. Je vindt hier de oudste Hindu tempels op Java gebouwd in de 7de en 8ste eeuw. Het gebied ligt op een hoogte van ruim 2.000 meter en door de nevel doet het mysterieus aan. 
Dit gebied wordt vanwege haar schoonheid ook wel klein Zwitserland genoemd. We wandelen langs de kraterwand en zien hoe dikke zwavelwolken opstijgen en hoe alles borrelt en pruttelt. Je hebt uitzicht op het kleurenmeer, dat zijn onwaarschijnlijke kleuren kent door het hoge zwavelgehalte in het water. Ook zie je hoe indrukwekkende heetwaterbronnen het water metershoog de lucht in spuiten. Hierna vervolgen we onze weg naar de wereldberoemde tempels van Borobudur.
Jogjakarta
Bezoek aan het museum bij de Kraton, het paleis van de Sultan, aan de zilverwerkplaats van Kota Gede, een lokaal batikfabriekje en de gezellige winkelstraat Jalan Malioboro met haar vele stalletjes en marktkraampjes. In de middag bezoeken we het indrukwekkende Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, dat op de Werelderfgoedlijst staat. We maken kennis met een lokale ambacht en volgen een workshop Batik schilderen. Het zelfgemaakte kunstwerk kun je als souvenir mee naar huis nemen.
Jogjakarta – Batu/Malang
Er staat een prachtige treinreis op het programma die ons dwars door Centraal-Java verder naar Oost-Java brengt. We stappen uit in Jombang om vervolgens per bus verder te rijden naar het bergdorpje Batu.
’s Nachts kun je een spectaculaire excursie maken om (bij gunstige weersomstandigheden) de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan, mee te maken (optioneel).
Batu/Malang – Kalibaru
Langs rubber-, cacao- en koffieplantages verder door Oost-Java naar het dorpje Kalibaru, waar we overnachten in een landelijk gelegen eenvoudig hotel, vlakbij een specerijenplantage. Eenvoud en sereniteit zijn de charme van deze omgeving. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, het contrast met West-Java is groot.
Bali
We verlaten het eiland Java en gaan per boot naar het tropische godeneiland Bali. Op Bali kun je volop genieten van zon, zee en strand in ons comfortabele hotel met zwembad. Tevens kun je kiezen voor het comfortabele Ramada Bintang Bali Resort in Kuta (bij boeking kenbaar maken). Je kunt natuurlijk ook diverse excursies boeken bij onze reisleiding, want op Bali valt heel veel te zien!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs