Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Privévervoer per auto of minivan met chauffeur
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • 12 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Excursies met entreegelden
 • Privé-chauffeur en lokale Nederlandssprekende privé-gids*

Highlights van deze reis:

 • Oud Batavia
 • Sunda Kelapa haven
 • Botanische tuin van Bogor
 • Sultanpaleis Yogyakarta
 • Borobudur & Prambanan tempel
 • Historisch Malang
 • Kalibaru plantage
 • Strandverblijf Sanur

Bekijk hier de Reisdetails

* In de maanden juli en augustus kan het voorkomen dat je met een Engelse gids reist.
Op dagen/dagdelen ter vrije besteding heb je niet de beschikking over je chauffeur en gids.
Jakarta
Na aankomst op de luchthaven van Jakarta word je verwelkomd door je Nederlandssprekende reisleiding. Jakarta is een reusachtige metropool met ruim 13 miljoen inwoners. Er is een opvallende tegenstelling tussen het oude stadsgedeelte in het noorden en het meer ontwikkelde zuiden, waar zich moderne winkelcentra en de nieuwste kantoorgebouwen bevinden. Na aankomst in het hotel kun je even uitrusten en je opfrissen.
Jakarta – Bandung
Je maakt een korte stadstour door Jakarta en ziet  o.a. de oude haven Sunda Kelapa, het Fatahilah plein, het hart van het voormalige Batavia, het moderne centrum van Jakarta en maak je een fotostop bij het nationaal monument Monas, gelegen op het Vrijheidsplein. Aansluitend vervolg je je reis naar Bogor, het voormalige Buitenzorg, waar je de beroemde botanische tuin bezoekt. In de middag passeer je de Puncak Pas op weg naar Bandung.
Bandung
Je maakt een stadstour door Bandung en bezoekt o.a. de bekende historische Braga straat. Jalan Braga was rond 1920 dé promenade straat van Bandung waar men heerlijk flaneerde langs de chique terrassen, boetieks en restaurants die de straat rijk was. Niet voor niets werd Bandung daarom ook wel het “Parijs van Java’ genoemd. Ook bezoek je Gedung Sate en het Asia Africa Museum (gesloten op maandag), een relatief onbekend museum opgedragen aan de Africa-Asia conferentie die hier in 1955 werd gehouden. In de middag kun je ervoor kiezen naar Kampung Padasuka te gaan om de Angklung school van Pak Udjo te bezoeken.
Bandung – Yogyakarta
Na een vroeg ontbijt maak je een spectaculaire treinreis van Bandung naar Yogyakarta. Je ziet Java vanuit een heel ander perspectief. De reis gaat langs dorpjes, rijstvelden, heuvels en dalen. In Kutoarjo, waar de treinreis eindigt, staat de bus op je te wachten. Je maakt en mooie rit langs dorpjes, rijstvelden en rubberplantages van Centraal-Java naar de wereldberoemde, op de Unesco Werelderfgoedlijst vermelde, Borobudur, het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld.
Daarnaast maak je een stadstour door Yogyakarta met bezoek aan de Kraton, het paleis van de Sultan, de kleurrijke vogelmarkt en het waterpaleis dat een belangrijke rol speelde in de vrijetijdsbesteding van de sultan. Verder bezoek je een batikfabriek waar je kunt zien hoe de stoffen op speciale wijze worden bedrukt, het Fort Vredeburg Museum en maak je in Kotagede kennis met het bekende Yogya zilver.
Yogyakarta
In de ochtend breng je een bezoek aan het Prambanan Tempelcomplex, het hoogtepunt van de Hindoe-Javaanse tempelarchitectuur, met vele kleinere tempels en de grote Shiva tempel met reliëf gravures uit de Ramayana-periode. In de loop van de middag kom je weer terug bij jouw hotel in Yogyakarta.
Yogyakarta – Malang
Je vertrekt voor een mooie reis per trein langs diverse dorpen en vele rijstvelden naar Malang. Na aankomst op het station van Jombang stap je weer in de bus die je verder brengt naar Malang waar je in de loop van de middag arriveert.
Malang – Bromo – Malang
Kort na middernacht kun je deelnemen aan één van de meest interessante excursies: een bezoek aan de Bromo vulkaan (ter plaatse te reserveren). Even na middernacht vertrek je in kleine busjes naar Pananjakan, de beste plek om een fantastische zonsopgang vanaf de Bromo vulkaan te zien. Daarna daal je af en steek je per jeep de zandvlakte over om dichterbij de krater te komen. Tenslotte beklim je de trappen om een kijkje in de krater te nemen. Indien je niet deelneemt aan de Bromo vulkaan excursie is de ochtend ter vrije besteding. In de middag volgt een kennismaking met de prachtige plaats Malang.
Kalibaru – Sanur
Na het ontbijt maak je een rustige ochtendwandeling over de cacao-, rubber- en koffieplantages. Het leven van de plantage arbeiders wordt geheel geregeld door de plantage onderneming, die voorziet in scholing en medische zorg. Vervolgens vertrek je naar Bali. Je maakt de overtocht per ferry in circa 30 minuten. Eenmaal op Bali reis je door naar Sanur, de bekende en gemoedelijke badplaats die zo geliefd is bij Nederlanders. De zee is hier relatief kalm en er is voldoende te beleven. Je verblijft 3 nachten direct aan het strand van Sanur.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs