Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Jakarta & Denpasar-Amsterdam (met tussenstop)
 • Vervoer met touringcar trein en boot
 • Nederlandssprekende reisleiding op Java
 • Nederlandssprekende host(ess) op Bali
 • 14 nachten verblijf

Highlights van deze reis:

 • Bromo vulkaan
 • Borobudur
 • Indonesische keuken
 • Treinritten door prachtige natuur
 • Nagenieten op Bali

Bekijk hier de Reisdetails

Jakarta – Bogor – Bandung
Je verlaat Jakarta en gaat op weg naar Bandung. Onderweg wordt er aandacht geschonken aan het koloniale stadje Bogor (het vroegere Buitenzorg), met de prachtige botanische tuin. Je rijdt via de fantastische Puncakpas (in de weekenden gesloten, er wordt dan een alternatieve route aangeboden) naar Bandung. Het klimaat is hier heerlijk koel en het landschap met zijn theeplantages en vergezichten fabuleus. Met een beetje geluk zie je onderweg theepluksters aan het werk. Twee overnachtingen in Bandung, hoofdstad van West-Java.
Bandung
Je maakt een stadswandeling door Bandung. Bezichtig onder meer het Daendels monument, de Azië-Afrika straat en Gedung Sate. In de middag ga je langs bij een Angklung school, hier luister je naar muziek uit het typisch Indonesische instrument Angklung.
Bandung – Yogyakarta (per trein) – Prambanan
Een schitterende treinreis van circa 8 uur door de prachtige natuur. Geniet onderweg van mooie vergezichten met rijstvelden, vijvers en dorpjes. Na aankomst in Yogyakarta breng je een bezoek aan Prambanan. De indrukwekkende hindoetempel Prambanan is een gigantisch tempelcomplex waar over de ontstaansgeschiedenis verschillende verhalen de ronde gaan. Het is een van de best bewaarde hindoe complexen op Java.
Borobudur – Yogyakarta
Je bezichtigt de indrukwekkende Borobudur, het bekendste monument van Indonesië. Je zult beslist onder de indruk zijn van het tegen een heuvel aangebouwde, op tien terrassen gelegen ‘bedevaart complex’, eens het slachtoffer van onder meer aardbevingen, zon, regen en beeldenstormen. De Borobudur is thans een beschermd UNESCO monument.
Yogyakarta
Een stadstour door Yogyakarta, waar je onder andere langs gaat bij het paleis van de Sultan, uit 1756, dat ook wel de ’Kraton’ wordt genoemd. Tevens breng je een bezoek aan het Water Paleis, het Koninklijke zwembad dat tussen 1758 en 1765 gebouwd is en ten oosten van het Kraton ligt.
Yogyakarta – Malang
Van Yogyakarta reis je in de vroege ochtend per trein naar de koloniale stad Malang. Vanuit het hotel ontvang je een ontbijtbox voor onderweg. Een fraaie route voert je langs uitgestrekte plantages en groene rijstvelden.

Bromo
Voor de natuurliefhebbers is de excursie naar de de Bromo Krater bij zonsopgang waarschijnlijk een absolute must-see tijdens deze rondreis (optioneel, ter plaatse te boeken en te betalen).
Kalibaru
Kalibaru is voornamelijk bekend vanwege de mooie koffie- en cacaoplantages die hier te vinden zijn. Bij de cottages heb je de mogelijkheid om rond te wandelen op een plantage.
Bali
Heerlijke dagen om te genieten van het godeneiland Bali. De Balinese cultuur heeft een geheel eigen karakter dat je terugvindt in haar tempels, muurschilderingen, de expressieve traditionele dansen en de dramatische klank van de gamelan. Overdag kun je lekker luieren op één van de goudgele stranden, of maak een mooie excursie naar een van de vele bezienswaardigheden op het eiland. Ook is het mogelijk om het eiland op de fiets verkennen!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs