Israël


Onze reistip:
Een prachtige 8-daagse rondreis door Israël boek je al vanaf €1569,- p.p.

Israël, een land vol tegenstellingen. Besneeuwde bergtoppen, zon in overvloed en een smeltkroes van culturen. Het Heilige Land heeft het allemaal. Proef van de drie verschillende religies die de omstreden hoofdstad Jeruzalem rijk is, trek door de uitgestrekte en door bedoeïenen bewoonde Negevwoestijn of drijf met een heuse sloep over het kabbelende Meer van Tiberias. In Israël zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie aanwezig.

Vraag een reisadvies op maat aan


Meer reizen naar Israël

  

Israël reizen? Israël mag dan een klein land zijn, het aantal bezienswaardigheden is ontelbaar! De historische hoogtepunten uit dit land zijn niet te missen en ook het ongekende natuurschoon is bewonderenswaardig. Of je nou voor autorondreizen Israël of groepsreizen Israël gaat! Liever je reis naar eigen wens samenstellen? Maak je keus uit onze excursies en bouwstenen Israël! Wist je trouwens dat het openbaar vervoer in Israël erg goed geregeld is? Er rijden genoeg treinen en zelfs de taxi’s zijn spotgoedkoop: voor een rit van Tel Aviv naar Jeruzalem ben je maar zo’n acht euro kwijt!

Israël reizen

Oude, Bijbelse steden als Jeruzalem en Bethlehem nemen je mee naar vervlogen tijden. Een bezoek aan deze oudheden is een echte aanrader. Vooral als je graag een duik in de geschiedenis neemt. Ook de natuur in Israël is de moeite waard. Zandvlaktes en kristalheldere zeeën, maar ook watervallen en groen vind je hier! Wist je dat in Israël veel (religieuze) evenementen en festivals georganiseerd worden? De festivals staan vaak in het teken van muziek en dans.

Dode Zee

Naar Israël? Dan kun je het drijven op de Dode Zee eigenlijk niet overslaan. Deze zee bevat zoveel mineralen, dat het bijna onmogelijk is om kopje onder te gaan. Door het zoutgehalte kunnen er geen dieren of planten in deze zee leven. Er is alleen microscopisch leven gevonden. Het is ook het laagste meer ter wereld en wordt ook steeds lager. Ervaar het aparte gevoel van het gewichtloze drijven!

De hoofdstad van Israël: Jeruzalem

Jeruzalem is onbetwist de stad van de religie. Moslims, Joden, Christenen hebben hier hun religieuze wortels en beschouwen Jeruzalem als de belangrijkste stad. Je vindt die mengeling van godsdiensten duidelijk terug in het straatbeeld; overal kom je gelovigen en religieuze gebouwen tegen. Zo is de ‘Klaagmuur’ is erg bekend, maar ook de Tempelberg en de Al-Aqsamoskee trekken veel toeristen. Deze stad ademt de langlopende geschiedenis. Het is een stad vol emotie!

Woestijnen en de Rode Zee

Israël kent net als veel andere landen in het Midden-Oosten enorme zandvlaktes. Wat veel mensen niet weten is dat Israël ook watervallen en veel groen heeft. De groene hoogvlakte Golan is bijvoorbeeld een populaire, toeristische trekpleister! Ook de Rode Zee is populair. Het is misschien wel de mooiste zee op aarde met waanzinnige flora en fauna. Het kristalheldere water ligt als een strakke spiegel in het landschap en herbergt ontelbaar veel soorten vissen en koraal. Een duik in deze zee is onvergetelijk: alsof je in een levensgroot aquarium rondzwemt!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Israël?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.