Deze reis is inclusief:

 • vliegreis
 • vervoer per luxe touringcar onder begeleiding van een gids
 • omschreven excursies
 • 11 overnachtingen in goede 3 sterren of kibboets hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • alle transfers

Highlights van deze reis:

 • Tel Aviv
 • Massada
 • Jeruzalem
 • Tiberias
 • Galilea
 • Golan Hoogvlakte
 • Nazareth
 • Kruisvaardersstad Akko
 • Oude havenstad Jaffa
 • Caesarea
 • Amman
 • Petra
 • Madaba
 • Mount Nebo

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv
Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv en transfer naar jouw hotel in Tel Aviv voor overnachting. 
Dag 2: Tel Aviv – Beer Sheva – Arad – Massada – Jeruzalem 
Je verlaat Tel Aviv zuidwaarts richting Beer Sheva. Na een kort bezoek aan deze hoofdstad van de Negev woestijn rijd je via Arad en over een prachtige woestijnroute naar Massada aan de Dode Zee. Per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top – de laatste vrije Joodse vesting in de strijd tegen Rome. Vanaf de berg heb je een fraai uitzicht over de Dode Zee. Tevens word je de mogelijkheid geboden te drijven in de Dode Zee. Door naar Jeruzalem voor overnachting. 
Dag 3: Jeruzalem (Nieuwe Stad) 
Je rijdt naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem, dan naar het Hof van Getsemane en de Kerk van Alle Naties. In Nieuw Jeruzalem ga je naar het Israël museum (Shrine of the Book) waar zich de bekende Dode Zee rollen bevinden. Vervolgens ga je naar het prachtig gerenoveerde model van Jeruzalem zoals het eruit zag in de tijd van de Tweede tempel. Uiteraard bezoek je Yad Vashem, het eerbetoon aan de zes miljoen Joden, die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. In de middag rijd je naar het pitoreske dorpje Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper, waarna je terug gaat naar jouw hotel in Jeruzalem voor overnachting. 
Dag 4: Jeruzalem (Oude Stad) – evt. Bethlehem 
Via één van de poorten van de Oude Stad wandel je de Joodse Wijk binnen. Je bezoekt de Klaagmuur, het Tempelplein en de kleurrijke bazaar. Je loopt over de via Dolorosa, de Kruisweg van Christus met zijn staties tot het laatste punt, de Heilige Grafkerk. Vervolgens rijd je naar de Zionsberg en bezoekt het graf van Koning David, de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormitio Abdij. Indien de situatie het toelaat vertrek je naar bethlehem om de Geboortekerk en de Herdersvelden te bekijken. Overnachting in Jeruzalem. 
Dag 5: Tiberias – Galilea 
Door het Jordaandal bereik je in Galilea eerst Beth Shean met de opgravingen van de Romeins/Byzantijnse stad Skythopolis. Je brengt een bezoek aan Tiberias en rijdt langs het meer van Galilea naar Capernaum. Daar bezoek je de ruines van de oude synagoge. In de namiddag kom je aan in jouw kibboetshotel in noordelijk Galilea voor overnachting. 
Dag 6: De Golan hoogvlakte – de bergen van Galilea – Nazareth 
Je brengt een bezoek aan de Druzendorpen en aan Banyas, één van de bronnen van de rivier de Jordaan. Via Kiriat Shmona en de Hulavlakte naar Sefad, de stad van de Joodse Mystiek – de Kabbalah. Je ziet één van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth bezoek je de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef, waarna je terugkeert naar de kibboets voor overnachting. 
Dag 7: Acco – Haifa – Tel Aviv 
Je reist dwars door Galilea naar de kruisvaarderstad Acco. Je maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Door naar Haifa, waar je een bezoek brengt aan de Perzische tuinen van de Bahai en een prachtig uitzicht heeft over de baai vanaf de berg Karmel. Langs de kust rijd je verder naar Caesarea, wat eens de hoofdstad van het Romeinse Judea was  en via Netanya naar Tel Aviv. Je eindigt de dag met een korte rit door de stad en het oude Jaffa en overnachting in jouw hotel in Tel Aviv. 
Dag 8: Tel Aviv – Amman 
Vanuit Tel Aviv rijd je naar de grens met Jordanië (de Hussein Bridge of de Allenby Bridge). Na de grensformaliteiten ga je richting Jerash. Deze stad ligt ca. 45 kilometer ten noorden van Amman. Hier vind je schitterende tempels, kerken en eeuwenoude straten waar de wielafdrukken uit de Romeinse hoogtijdagen nog te zien zijn in de originele bestrating. Hierna rijd je door naar Amman. Je maakt een rondrit door de hoofdstad van Jordanië en overnacht hier. 
Dag 9: Amman – Petra 
Na een vroeg ontbijt vertrek je richting het zuiden via de weg naar Wadi Mousa. Dan ga je te paard naar de Siq (kloof), waarna je te voet Petra bezichtigt. Deze roze-rode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Laat je overweldigen door de “Treasury” (het bekende monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken en de vele andere bijzonderheden die deze stad bezit. Hierna ga je terug naar het dorp Wadi Mousa waar je overnacht. Bij uitzondering kan het voorkomen dat je terugkeert naar Amman voor de overnachting. 
Dag 10: Madaba – Mount Nebo – Jeruzalem of Tel Aviv 
Je bezoekt vandaag de stad Madaba, waar o.a. een kaart van het heilige land (gemaakt uit een mozaïek van ca. 2 miljoen stukjes steen!) te vinden is. Vanuit hier ga je naar het 10 kilometer verderop gelegen Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Het uitzicht op o.a. de Jordaanvallei, Jericho en de Dode Zee is overweldigend. Je brengt een bezoek aan de Byzantijnse kerk met een mozaïekvloer, waarna je verder rijdt naar de grens en doorrijdt naar jouw hotel in Jeruzalem of Tel Aviv. 
Dag 11: Jeruzalem of Tel Aviv 
In Jeruzalem of tel Aviv heb je een vrije dag, om bij te komen van alle indrukken die je tijdens deze reis heeft opgedaan of om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Je overnachting in Jeruzalem of Tel Aviv. 
Dag 12: Tel Aviv – Amsterdam 
Na het ontbijt word je met een transfer naar de luchthaven gebracht voor jouw vlucht naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs