Deze reis is inclusief:

 • retourvlucht
 • luchthavenbelasting
 • fly-drive zoals beschreven
 • 7 dagen autohuur cat. A
 • 7 overnachtingen in hotels
 • ontbijt

Highlights van deze reis:

 • Tel Aviv
 • de Middellandse Zee
 • Nazareth
 • Meer van Tiberias
 • Jeruzalem
 • Dode Zee

Bekijk hier de Reisdetails

Het midden en noorden van Israël

Een rondreis Israel is fascinerend en heeft ontzettend veel te bieden. Het land biedt zeer veel variatie, terwijl het kleiner dan België is. Dit geeft je de mogelijkheid om, zonder enorme afstanden af te leggen, toch veel van deze variatie te ontdekken tijdens jouw Israel rondreis. Dit maakt Israel ideaal om een rondreis of fly drive te maken.

Onderstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. Je kunt desgewenst van deze route afwijken, mits je maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft.
 
Vind je 8 dagen te kort? Deze reis is natuurlijk aan te passen. Wij adviseren je graag.
 
Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv (40 km, ca. 45 minuten rijtijd)
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat jouw huurauto klaar op de luchthaven. Je rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar je overnacht.
 
Dag 2: Middellandse Zee (35 km, ca. 35 minuten rijtijd)
Vanuit Netanya kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de wereldstad Tel Aviv. Ga winkelen en een modern winkelcentrum, bezoek één van de vele musea, flaneer aan de boulevard of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Of blijf je misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet je van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.
 
Dag 3: Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias (161 km, ca. 3 uur rijtijd)
Je rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heb je de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. Je rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar je overnacht.
 
Dag 4: Galilea/Safed/Capernaum (134 km, ca. 2 uur rijtijd)
Ontdek vandaag de prachtige natuur van het noorden van Israël bij de bronnen van de rivier de Jordaan. Verder kun je een bezoek brengen aan Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug bij het meer van Tiberias kom je bij Capernaum, waar nog een oude synagoge te bezichtigen is. Via Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen rijd je weer terug naar Tiberias voor overnachting.
 
Dag 5: Jeruzalem (Oude Stad) via Beith Shean (134 km, ca. 2 uur rijtijd)
We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts naar Jeruzalem. In deze stad hoef je zich geen moment te vervelen. Vandaag kun je bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische “soek” en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht je in Jeruzalem.
 
Dag 6: Jeruzalem (Nieuwe Stad)
Omdat je nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kun je deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat je alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar jouw hotel in Jeruzalem voor overnachting.
 
Dag 7: Dode Zee/Massada (168 km, ca. 2 uur rijtijd)
Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het “drijven” in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. Je ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. Je rijd terug naar Jeruzalem voor overnachting.
 
Dag 8: Tel Aviv – Amsterdam (51 km, ca. 39 minuten rijtijd Jerusalem-Ben Gurion)
De reis zit erop. Je vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar je jouw huurauto inlevert.
Je vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs