Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • transfers
 • 7 nachten verblijf in toeristenklassehotels o.b.v. logies-ontbijt
 • Nederlandstalige reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Tel Aviv en Jaffa
 • Caesarea
 • Meer van Tiberias
 • Jordaanvallei
 • Massada
 • Beit Shean
 • Nazareth
 • Jeruzalem
 • Bethlehem

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1. Vlucht naar Tel Aviv
Je vliegt naar Tel Aviv. Daarna transfer naar je hotel in Tel Aviv (ca. 15 km) voor de eerste overnachting.
Dag 2. Tel Aviv-Beersheva-Massada-Jeruzalem (ca. 300 km)
We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. Je gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 nChr. Het uitzicht is fantastisch en je maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te drijven in de Rode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.
Dag 3. Jeruzalem nieuwe stad (ca. 25 km)
Vandaag na het ontbijt eerst naar de berg Scopus voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem . Je ziet het Hof van Getsemane en bezoekt de Zionsberg met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In het nieuwe Jeruzalem bezoeken we het Israël museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. We rijden langs de Knesseth (het parlementsgebouw) en de beroemde Menorah, de 7-armige kandelaar . Uiteraard is er tijd voor Yad Vashem, het Holocaust museum. Tenslotte zie je nog een miniatuur van Jeruzalem tijdens de tweede Tempel. Overnachting weer in Jeruzalem.
Dag 4. Jeruzalem oude stad en Bethlehem (ca. 50 km)
In de oude stad bezoek je de Klaagmuur, indien mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee (je kunt hier niet naar binnen!) en daarna via de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. Door de kleurrijke Arabische souk naar het Cardo (de oude marktstraat) en de oude Joodse wijk. Indien de situatie het toelaat naar Bethlehem met de Geboortekerk en de Herdersvelden. Overnachting weer in Jeruzalem.
Dag 5. Tiberias-meer van Galilea-Noord Israel  (ca. 280 km)
Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden via de Jordaan vallei naar het Noorden. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean , Tiberias en Capernaum. Ook zie je de Berg van de Zaligspreking en Tabgha. Het meer van Galilea is de zoetwatervoorziening voor heel Israël en meet 21 x 9 km.  In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.
Dag 6. Golan hoogvlakte-Sefad-Nazareth (ca. 200 km)
Je brengt een bezoek aan een aantal Druzendorpen op de Golan en ziet Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. In Sefad, de stad van de Joodse mystiek de Kabalah, bezoeken we een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth, woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoek je de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is er nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren. Overnachting weer in de kibboets.
Dag 7. Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv (ca. 280 km)
Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Caravanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we de tuinen van de Bahai-sekte bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. We rijden langs de kust naar Caesarea, eens de Romeinse hoofdstad van Judea. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.
Dag 8. Terugvlucht vanaf Tel Aviv
Transfer naar de luchthaven (ca. 20 km) en terugvlucht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs