Het is misschien nog wel de enige onontdekte regio van Italië: Calabrië! Deze ruige, zonovergoten streek ligt in het uiterste zuiden van het land, op ongeveer 2,5 uur vliegen. Als je dol bent op Italiaans eten, prachtige zandstranden en authentieke dorpjes, dan is Calabrië écht wat voor jou!

Wil je jouw vakantie Calabrië liever direct online zoeken en boeken? Dan kan uiteraard ook bij VakantieXperts! Wij hebben de beste hotels van verschillende Nederlandse én Duitse aanbieders in één overzicht voor je!

Direct zoeken en boeken

Onontdekt Calabrië

Zelfs voor veel Italianen is Calabrië een onbekende gedeelte van het land. In deze streek op 600 kilometer ten zuiden van Rome gaan de ontwikkelingen langzamer dan in de rest van het land, wat voor een authentieke sfeer zorgt. In Calabrië vind je nog geen grote industriegebieden, geen grote attractieparken, (nog) geen uitgebreid OV-netwerk en ook geen kilometerslange boulevards vol vermaak. Maar wat dan wél?

5 goede redenen voor een vakantie naar Calabrië

  1. Ruim 800 kilometer aan zonovergoten zandstranden aan een azuurblauwe zee.
  2. Een aantal prachtige, oude (vissers)dorpen, zoals Tropea, Pizzo en Scilla.
  3. Een eenvoudige, pure keuken van o.a. pasta’s, risotto’s en lokale specialiteiten zoals rode ui, olijven, tomaten, nduja (worst met pepertjes), tartufo (ijsspecialiteit van Pizzo), inktvis en citrusvruchten.
  4. Een groot aantal agriturismo’s: boerenbedrijven met een restaurant waar ze hun eigen producten serveren. Vaak kun je er ook overnachten.
  5. Een bergachtig binnenland met ruige natuurgebieden, zoals Nationaal Park Aspromonte. Hier kun je o.a. wolven en steenarenden spotten.

Wil je meer foto’s en tips van o.a. Tropea en Pizzo zien? Ontdek in dit reisverslag meer tips over Calabrië!

Praktische informatie over Calabrië

  • Calabrië ligt in het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland. Het zuidwestelijke deel grenst aan het eiland Sicilië. 
  • Een vlucht vanuit Nederland of Duitsland naar Calabrië duurt zo’n 2,5 tot 3 uur. Je landt meestal op het internationale vliegveld van Lamezia Terme.
  • Calabrië heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. De grootste stad is Reggio Calabria in het uiterste zuiden.
  • De zomers in Calabrië zijn heet en droog. In mei, juni en september is het met gemiddeld 25 tot 30 °C en veel zon perfect strandweer. April en oktober kunnen warm zijn, maar ook wisselvallig.
Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat voor je vakantie naar Calabrië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.