Sicilië is een waar paradijs in de Middellandse Zee en het behoort al jaren tot de populairste bestemmingen van Italië. Op dit Italiaanse eiland kun je genieten van een zonovergoten vakantie op goudgele stranden en tal van culturele schatten.

Liever direct online je vakantie Sicilië zoeken en boeken? Dan kan uiteraard ook! Wij hebben een ruime selectie zonnige vakanties naar Sicilië.

Direct zoeken en boeken

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en het is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als België. Dit Italiaanse eiland wordt door een 3 kilometer brede zeestraat gescheiden van het Italiaanse vasteland. Een zon- en strandvakantie kan op heel Sicilië gevierd worden: met een kustlijn van ruim 1000 kilometer is het strand nooit ver weg. Wil je liever een actievere vakantie? Dan kun je bijvoorbeeld de Etna beklimmen of een wandeling maken door de Alcantara-kloof. Of kies je voor een vakantie naar Italië?

Op vakantie naar Sicilië

  • Het klimaat op Sicilië is een Middellands zeeklimaat. De winters zijn zacht op het eiland, de temperatuur schommelt rond de 10°C en er valt af en toe een regenbui. De zomers zijn warm, de temperatuur kan flink stijgen tot boven de 30°C, maar de wind afkomstig uit de Sahara maakt het zeer aangenaam. Dit zal bijdragen aan een heerlijke vakantie op het eiland.
  • Op Sicilië bevinden zich drie luchthavens: Catania, Palermo en Trapani. Vanuit Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam kun je deze luchthavens bereiken.
  • Er is geen tijdsverschil.
  • Je kunt gewoon met de euro betalen op Sicilië.

Cultuur en natuur

Op Sicilië kun je genieten van cultuur, natuur, zon en culinaire hoogtepunten. Het is een vulkanisch eiland en één van de grootste attracties van het eiland is de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. De Etna is maar liefst 3350 meter hoog. Je kunt met de kabelbaan tot een hoogte van 2500 meter komen. Vanaf daar kun je vervolgens verder lopen (ongeveer 3,5 tot 4 uur naar de krater van de Etna en terug). Of je kunt met een truck verder omhoog gaan (tot bijna 3000 meter hoogte). Het park rondom de vulkaan Etna is fascinerend. Bezoek ook één van de diverse musea op Sicilië, zoals het Nationaal en het Zoölogisch Museum in Messina.

Bezienswaardigheden

  • Bezoek het indrukwekkende paleis Palazzo dei Normanni en het operahuis Teatro Massimo in de hoofdstad Palermo.
  • Bewonder de kathedraal in Monreale, die rijkelijk versierd is met schitterende mozaïeken.
  • Geniet in Taormina, de oudste en mooiste badplaats van Sicilië, van de mooie uitzichten en de vele oude gebouwen.

Leuke tip: bestel op Sicilië een broodje ijs. Op dit eiland gaat het ijs niet in een bakje of een hoorntje, maar op een broodje…smullen maar!

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat voor je vakantie naar Sicilië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.