Stranden

De stranden in Toscane zijn ingedeeld in zogeheten bagni. Deze stranddelen zijn afgezet en verzorgd, maar er moet wel verplicht gebruik gemaakt worden van de betaalde ligbeddenverhuur. Veel Italianen huren zo’n plekje de hele zomer of soms wel een heel jaar. Er zijn veel faciliteiten die uiteenlopen van douches en toiletten, tot kleedcabines en bars. De meeste zeebodems lopen vrij geleidelijk af, wat de stranden geschikt maakt voor kinderen tijdens de zonvakantie Toscane. In Verselia zijn veel brede zandstranden waar kinderen veel ruimte hebben om te spelen. Er zijn daar ook vaak speeltoestellen.

Natuur Toscane

Het glooiende, groene landschap van Toscane is bezaaid met akkers, wijngaarden, olijfboomgaarden, zonnebloemen en cipressen. Het gebied Le Crete is door de kalksteenbodem wat kaler. Er zijn veel Middeleeuwse dorpjes die ommuurd zijn met een authentieke stadsmuur. De schilderachtige dorpjes van kunstenaars Lucca en Siena trekken ook veel toeristen. Toerisme is naast landbouw dan ook een belangrijke bron van inkomsten.

Cultuur Toscane

De Toscaanse cultuur uit zich voornamelijk op culinair gebied. De lekkerste wijnen en de beste olijfolie komen uit dit gebied. Ook vers fruit en groenten komen er vandaan. Er wordt meestal laat en uitgebreid gedineerd en ook houden de Italianen zich elke dag aan de siësta. Veel toeristische faciliteiten zijn tussen de middag dan ook gesloten in de zonvakantie Toscane. Er zijn nog veel middeleeuwse dorpjes en gehuchten te bezoeken in het gebied. Aan sommige plaatsen is soms vrijwel niets veranderd door de eeuwen heen.

Bezienswaardigheden

Het Toscaanse binnenland heeft niet veel beroemde bezienswaardigheden tijdens de autovakantie Toscane, maar de grotten bij Lucca, de tuin van Daniel Spoerri, het natuurgebied Vallombrosa, de vele middeleeuwse nederzettingen en gezellige stadjes zijn ook het bezoeken waard.Aan het kustgebied is de toren van Pisa natuurlijk de trekpleister. De toren staat in Compo dei Miracoli.

Uitstapjes autovakantie Toscane

  • Excursies naar de marmergroeven
  • Archeologisch park van Baratti en Populonia, ten noorden van Piombino
  • Fiets- en wandeltochten
  • Waterpretpark Cavallino Matto
  • Diverse boottochten, o.a. naar Elba, Corsica en Isola del Giglio