Jamaica


Onze reistip:
Een 15-daagse rondreis naar Jamaica boek je al vanaf €1565 p.p.

Jamaica is het land van de parelwitte stranden, uitgebreide flora en fauna en smeltkroes van culturen. Ga je voor een zonvakantie op één van de populaire stranden? Maak je een rondreis over het eiland? Of bezoek je toch liever de geboorteplaats van Bob Marley?

Vraag reisadvies op maat aan!

Don't worry, be happy: hét motto tijdens je vakantie op Jamaica!

Boek online een strandvakantie

Bekijk meer reizen naar de Caribbean

Vakantie Jamaica

Kijk je ogen uit op dit vrolijke en swingende eiland bekend om de reggae! De mooiste stranden van Jamaica? Dat zijn waarschijnlijk die van Montego Bay, Ocho Rios en het langgerekte zandstrand van Negril. Hier zie je ook de allermooiste zonsondergangen van het eiland. Daarnaast is een vakantie op Jamaica ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat het zand langzaam afloopt in zee.

Montego Bay is na Kingston de tweede stad van het eiland. De mooie stranden en het heldere water trekken veel watersporters. Ocho Rios is een populaire en levendige badplaats. Naast eindeloos relaxen op het strand kun je hier ook heel goed belastingvrij winkelen. Of ga je toch liever met dolfijnen zwemmen bij Dolphin’s Cove of de onderwaterwereld ontdekken bij één van de vele duikscholen?

Duik trouwens ook even in dit leuke reisverslag en ontdek wat je nog meer kunt doen tijdens je vakantie op Jamaica!

Jamaica: één brok natuur!

Het groene en bergachtige Jamaica is erg in trek bij natuurliefhebbers. Het eiland kent 3000 verschillende plantensoorten, waarvan 800 alleen op dit eiland voorkomen. Denk aan orchideeën, varens en bromelia’s. Ook de vogelspotter komt hier aan zijn trekken, met wel 200 exotische vogelsoorten! De bekendste is de kolibrie Doctor Bird: inmiddels nationaal symbool van het eiland.

  • Trek tijdens je vakantie Jamaica eens het tropische regenwoud
  • Vergaap je aan de bekende watervallen Dunn’s River Falls en YS Falls
  • Beklim de Blue Moutain Peak, het hoogste punt van het eiland
  • Wandel door één van de bloementuinen met kleurrijke kolibries. Van rivieren, savannelandschappen en moerassen vol krokodillen: je kijkt je ogen uit!

Heb je altijd al naar Jamaica willen reizen, maar wil je eigenlijk meer van die prachtige eilanden in de Caribbean zien? Denk dan eens aan het maken van een cruise door de Caribbean en het Panamakanaal!

Bob Marley tijdens je vakantie Jamaica

Even genoeg strand en natuur gezien? Breng dan eens een bezoekje aan de hoofdstad Kingston. Met meer dan een half miljoen inwoners is dit het kloppend hart van het eiland. In het centrum ligt een meer dan 100 jaar oud herenhuis: Devon House. Dit enorme, 19e-eeuwse landhuis is een parel van de koloniale architectuur. Ook vind je in deze stad een museum dat helemaal gewijd is aan Bob Marley. Vroeger was dit museum zijn huis.

Toch liever naar de geboortestad van deze reggae legende? Dan moet je naar Nine Miles. In deze melancholische stad zette Bob Marley zijn eerste stapjes en werd hij in 1981 ook begraven. Een vakantie op Jamaica is niet compleet zonder zijn geboortehuis te hebben gezien!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Jamaica?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.