Hokkaido is het op één na grootste eiland van Japan, na het veel grotere Honshu.Het is het meest noordelijke eiland en is één van de laatste ongerepte gebieden van Japan. Je treft hier zelfs nog de oorspronkelijke bewoners van Japan, de Ainu! Hoewel zij vroeger in groten getale in het gebied leefden, woont er nu nog slechts een kleine groep mensen op het eiland.

Actieve vulkanen en Japanse kraanvogels

Hokkaido is erg populair bij de wandel- en natuurliefhebbers. Dit Japanse eiland biedt je adembenemende berglandschappen, vulkanen en meren. In de moeraslanden heb je veel kans om de Japanse kraanvogel aan te treffen. Hokkaido heeft drie nationale parken: Shikotsu-Toya, Akan en Daisetsuzan.

Nationale parken op Hokkaido

  1. In Shikotsu-Toya National Park vind je de meest actieve vulkanen van het eiland. oogtepunten zijn de kratermeren Shikotsu-ko en Toya-ko. Erg mooi is ook de berg Yotei-zan, die lijkt op de Mount Fuji, Japans iconische hoogste berg.
  2. Daisetsuzan is het grootste nationale park van Japan. Om je een idee te geven hoe groot: het is 40 keer zo groot als Nationaal Park de Hoge Veluwe! De naam ‘Daisetsuzan’ betekent ‘Grote besneeuwde bergen’ en die past perfect bij het park. Je vindt hier 16 pieken boven de 2000 meter die een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt zijn. 
  3. Akan National Park is befaamd om zijn kristalheldere meren, warmwaterbronnen en kraters. De Akan-krater is met ruim 20 km doorsnede de grootste van het park.

De hoofdstad van Hokkaido: Sapporo

Sapporo is de hoofdstad van Hokkaido. Zeker de moeite waard om die ook aan te doen als je op het eiland bent! Sapporo is de vijfde grootste stad van Japan en staat bekend als een populaire wintersportbestemming. Niet voor niets vonden hier in 1972 de Olympische Winterspelen plaats! Ben je niet zo’n actieveling? Al tientallen jaren wordt er in deze stad in februari het Sapporo Snow Festival gehouden. Kunstenaars van over de hele wereld komen dan de mooiste ijssculpturen bouwen in Japan. Een evenement dat jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers trekt!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan