Wil je echt eens in de geschiedenis van Japan duiken? Dan ga je naar de keizerlijke stad Kyoto! Wellicht ken je deze stad op de eerste plaats van het ‘Verdrag van Kyoto’, wat werd gesloten om de uitstoot van broeikassen terug te dringen. Daarnaast staat Kyoto bekend als een historische stad, vol oude gebouwen en bijzondere tempels. Kyoto heeft eigenlijk maar één nadeel: er is zoveel te zien dat je gewoon tijd tekort komt!

Keizerlijk Kyoto

In deze keizerlijke stad met 1,5 miljoen inwoners (2017) ligt een belangrijk deel van de Japanse geschiedenis verborgen. Kyoto wordt daarom ook wel als hét culturele centrum van Japan beschouwd. Vanwege het rijke culturele erfgoed werd de stad in de Tweede Wereldoorlog gespaard. Hierdoor is dit de enige grote stad in Japan, waar je nog een overvloed aan vooroorlogse gebouwen en prachtige tempels kunt tegenkomen. Om je een idee te geven: in Kyoto zijn meer dan 1600 (!) tempels te vinden.

Heel prettig: het openbaar vervoer in Kyoto erg goed geregeld. Net als Tokyo heeft Kyoto een uitgebreid metronetwerk, waarmee je gemakkelijk door de stad kunt reizen!

Wandelen door het bamboebos

Niet alleen als cultuurliefhebber kom je aan je trekken in Kyoto: ook als natuurliefhebber ziet je hier helemaal goed. Deze stad is namelijk niet voor niets gekozen voor het opstellen van het befaamde Kyoto-verdrag, dat in 1997 werd opgesteld om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Eén van de populairste trekpleisters van Kyoto is het bamboebos Sagano, waar je heerlijk kunt wandelen. Vooral in de winter is het hier adembenemend mooi door de bijzondere afwisseling van kleuren!

Tempels, paleizen en geisha’s

Niet te missen in Kyoto:

  • het Gouden Paviljoen, een volledig met goud bedekte tempel
  • Een bezoekje aan het Keizerlijk Paleis van Kyoto. Dit paleis ligt in het centrum van de stad en wordt omringd door een groot en vrij toegankelijk park.
  • Een wandeling door de schilderachtige wijk Gion, een wirwar van klassieke straatjes en historische gebouwen. In deze straatjes zie je mysterieus geklede geisha’s en maiko’s lopen … een sprookje!
Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan