Mount Fuji is de hoogste berg van Japan en letterlijk en figuurlijk één van de highlights van Japan. Geniet van het uitzicht op deze berg tijdens een kabelbaanrit of een boottocht. Of bekijk hem een keer van echt dichtbij… Je vindt verschillende observatieposten op de berg. Rondom deze vulkaan in rust kun je overigens heerlijk wandelen, vissen en zwemmen! Even bijkomen? Kom helemaal tot rust in één van de warmwaterbronnen van Hakone!

Mount Fuji: hoogste en mooiste berg

Mount Fuji is de hoogste berg van Japan en heeft als bijnaam ‘Goddess of Japan’. Fuji is een vulkaan in rust en torent zo’n 3776 meter boven de grond uit. Het is echt een ‘must see’ tijdens je vakantie naar Japan. Als het goed weer is, kun je de berg tijdens een treinreis van Tokyo naar Kyoto goed bekijken. Natuurlijk kun je de berg ook van dichterbij zien. Er zijn verschillende observatieposten op de berg. En tijdens een boottocht over het Ashimeer in het nationale park Hakone, heb je een waanzinnig uitzicht op dit beroemd stukje natuur!

Recreëren rond Mount Fuji

Mount Fuji ligt in een omgeving met veel meren, watervallen en wouden. Voor actieve excursies in Japan zit je hier helemaal op de goede plek! In het recreatiegebied rondom de Mount Fuji kun je heerlijk kamperen, wandelen, vissen en zwemmen. In de winter kun je hier zelfs schaatsen op één van de bevroren meren! Het bekendste meer bij Mount Fuji is Lake Kawaguchi. Vanaf dit meer heb je een waanzinnig uitzicht op de berg.

Warmwaterbronnen in Hakone

Een bezoek aan Mount Fuji kun je goed combineren met Hakone. Dit plaatsje, ten zuiden van Tokyo, staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Heerlijk om bij te komen van je trip naar de beroemde berg: een bad in één van de ‘onsen’ (warmwaterbaden)! Helemáál tot rust komen? Boek er dan ter plaatse een massage … dat weet je zeker dat je weer helemaal opgeladen bent voor het vervolg van je vakantie door Japan!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan