Nagano is dé wintersportbestemming van Japan. Het is de plek waar in 1998 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Leef je hier helemaal uit op je ski’s, bijvoorbeeld in het bekende skigebied Shiga-Kogen. Ben je niet zo sportief? Snuif dan de cultuur van dit land op, bijvoorbeeld in de bijzondere boeddhistische tempel Zenko-Ji!

Nagano

Nagano is een prefectuur met een gelijknamige hoofdstad. De stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen fantastische wintersportmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de boeddhistische tempel Zenko-Ji, dat met zijn hoofdhal één van de grootste houten gebouwen van het land is. Binnenin kun je een Boeddha-standbeeld bekijken, dat normaal niet aan het publiek wordt getoond. En weet je wat je ook vaak in Nagano kunt tegenkomen? De Japanse makaak! Deze aap leeft vooral in de regio rond Nagano. Wilt je ze echt van dichtbij bekijken, dan ga je natuurlijk naar het Jigokudani apenpark. Met een beetje mazzel kom je vele aapjes tegen, die zich maar al te graag op de gevoelige plaat laten vastleggen.

Wintersport in Japan

Wil je skiën in Japan? Nagano is de toegangspoort tot één van de grootste ski-gebieden van het land: Shiga-Kogen. Dit dorp ligt op zo’n 40 minuten van de stad Nagano. In dit skigebied vonden een groot deel van de skiwedstrijden van de Olympische Spelen van Nagano plaats. Ook worden er regelmatig wedstrijden voor de Wereldbeker Alpineskiën gehouden. Natuurlijk hoef je geen professional te zijn om je hier helemaal uit te leven op je lange latten! Zowel voor de beginneling als de gevorderde wintersporter is het prima vertoeven in dit wintersportgebied.

Het eiland Honshu

Nagano is gelegen op het eiland Honshu. Dit eiland – verreweg het grootste van Japan – is zo’n 1300 kilometer lang en 50 tot 240 kilometer breed. Er wonen maar liefst 100 miljoen mensen, zo’n 80% van de totale Japanse bevolking! Naast de geweldige stad Nagano heeft dit eiland nog veel meer moois te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mount Fuji, met 3776 meter de hoogste berg van Japan. Verder vind je op het eiland de wereldsteden Hiroshima, Kyoto en natuurlijk de bruisende en gigantische hoofdstad Tokyo.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan