Okinawa, het zonnige en tropische eilandje in de Oost-Chineze Zee. Ideaal voor de zonaanbidders of voor mensen die willen duiken. Proef van de eigen cultuur en sfeer van dit karakteristieke eiland!

Tropische zonbestemming in het Verre Oosten

Japan bestaat uit 4 grote eilanden en ruim 68.000 kleinere eilanden. Van die kleinere eilanden is Okinawa het grootst. Het is het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden, een archipel van 98 eilanden. Hou je van zon, zee en strand? Dan zit je hier helemaal goed! Okinawa is een tropische bestemming met mooie witte stranden en een turkooizen zee. Heerlijk voor de zonaanbidders en strandliefhebbers, maar ook voor duikers. Het heldere water en het indrukwekkende koraal maken duiken in Okinawa tot een waanzinnige ervaring!

Japans Okinawa: unieke cultuur

Het eiland Okinawa heeft echt een eigen cultuur, die erg verschilt van de Japanse cultuur. Dat maakt een uitstapje naar Okinawa zo leuk. De inwoners van Okinawa spreken zelfs een geheel eigen inheemse taal: Uchinaguchi! Helaas wordt deze taal door steeds minder inwoners gesproken. Wil je meer weten over de cultuur van Okinawa? Dan is het Okinawa Municipical Museum een aanrader. Bekijk ook gerust een greep uit ons aanbod voor leuke excursies. Je kunt bij ons ook verschillende arrangementen combineren en je reis naar eigen wens samenstellen!

Stad van de muziek: reggae en festivals

Op het eiland Okinawa vind je ook de gelijknamige stad Okinawa. Deze stad staat ook wel bekend als de stad van de muziek. De Okinawa-muziekstijl is op reggae gebaseerd en in heel Japan erg populair. Veel bekende zangers en bandjes komen uit Okinawa. Als je echt de sfeer van Okinawa wilt proeven, dan bezoek je één van de vele festivals die elk jaar worden gehouden. Zoals het Annual Okinawa All Island Eisa Festival, waar je geniet van onder andere jazz, folk en rock!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan