Deze reis is inclusief:

 • Overnachtingen
 • Engelssprekende gidsen
 • Openbaar vervoer
 • Genoemde excursies (excl. entreegeld en eventuele vervoerskosten voor de gids)

Highlights van deze reis:

 • Tokio
 • Kyoto
 • Osaka
 • Hiroshima
 • National Park Hakone

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze 12-daagse individuele rondreis maak je op een volledig flexibele manier kennis met de bekendste hoogtepunten van Japan. Je maakt gebruik van de verschillende openbaar vervoerpassen waar Japan om bekend staat en verkent met behulp van je informatiepakket het verrassend goed georganiseerde land op eigen gelegenheid. In Tokyo en Kyoto staat een uitstekende gids tot je beschikking!
 
Dag 1: Tokio
Op dag 1 kom je aan in de Japanse hoofdstad en word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Per shuttlebus ga je naar je hotel, waarna u de rest van de middag vrij heeft om te acclimatiseren.
 
Dag 2: Tokio
Op dag kun je met een privé-gids met het openbaar vervoer door Tokio reizen, net zoals de ‘locals’ dat doen. Je kunt samen met je gids helemaal zelf bepalen of je de bekendste of juist verscholen parels van de stad gaat ontdekken. Kaartjes voor de Tokyo Skytree zijn inbegrepen.
 
Dag 3: Tokio
Op dag 3 kun je Tokio op eigen gelegenheid verder verkennen. Een andere optie is een tripja naar Kamakura. Deze fascinerende stad was van 1185-1333 de hoofdstad van Japan en staat bekend om het grote aantal boeddhistische tempels. Kamakura ligt op slechts één uur reizen met de trein vanaf Tokio’s Shinjuku Station. Ook het iets verderweg gelegen Nikko is een bezoek waard. Nikko heeft vele tempels en heiligdommen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In het achterland van Nikko kun je heerlijk wandelen bij het Chuzenjiko-meer en de Kegon-watervallen.
 
Dag 4-5: Tokio – Hakone 
Met de supersnelle trein Shinkansen zoef je in slechts 40 minuten naar Odawara, de toegangspoort tot het nationale park Hakone. Hier verblijf je twee nachten in een ryokan (authentieke Japanse B&B), een zeer bijzondere ervaring! Je hebt een 3-daagse Hakone Freepass tot je beschikking, waarmee je het park en de stad uitgebreid kunt verkennen. De iconische Mount Fuji torent regelmatig boven de omgeving uit.
 
Dag 6: Hakone – Kyoto
Vanaf Odawara reis je weer met de Shinkansen verder zuidwaarts. De fantastische stad Kyoto biedt een overvloed aan culturele topattracties; deze stad is het kloppende hart van traditioneel Japan. Er staat ej een verblijf vol superlatieven te wachten: schitterende tuinen, ruim 2000 tempels en schrijnen, klassieke theehuizen en mysterieuze geisha-wijken. Op deze eerste dag vang je een glimp op van hun verfijnde levensstijl onder het genot van een kopje groene thee en een Japanse lekkernij.
 
Dag 7-8: Kyoto
Op dag 7 heb je opnieuw een dagje een privégids tot uw beschikking. De beste manier om de stad te leren kennen is door te wandelen of fietsen. Met de metro bereik je eenvoudig en snel de tempels en bezienswaardigheden die iets verder weg zijn gelegen. Je privégids zal je begeleiden naar alle hoogtepunten die je graag wilt zien. Ook een bezoek aan het nabijgelegen Nara, een voormalig eindpunt van de befaamde Zijderoute, is een absolute aanrader.
 
Dag 9-10: Kyoto – Hiroshima – Miyajima
Ook het volgende deel van jouw reis zal grote indruk op je maken. Je stapt wederom aan boord van een razendsnelle Shinkansen-trein en raast naar Hiroshima, vooral bekend vanwege de atoombom die de stad in 1945 vernietigde. Het Peace Museum en omliggende park zijn essentiële stops. Maar de stad is ook bekend vanwege de lokale Okonomiyaki-pannenkoek, waarbij de plaatselijk gekweekte oesters erg goed smaken. 
 
Na een korte reis met de trein en ferry bereik je het charmante eiland Miyajima, met de opvallende rode torii (toegangspoort). Het is de perfecte plek om te ontspannen en bij te komen van alle opgedane indrukken, terwijl je in een rustig tempo wandelt door smalle winkelstraatjes en over de traditionele paden. Je verblijft twee nachten op het eiland in een Japanse ryokan, een betoverende ervaring.
 
Dag 11-12: Miyajima – Osaka
Je verlaat het eiland weer met de ferry, waarna je met de trein Osaka bereikt, de tweede stad van Japan. Osaka is een levendige stad waar je kennismaakt met het moderne Japan. Topattracties zijn het Osaka-kasteel en meerdere uitstekende musea. Maar Osaka biedt je vooral na zonsondergang een fantastisch slotakkoord op jouw rondreis door Japan: de vele restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden brengen de stad helemaal tot leven.;
 
Op dag 12 reis je per trein en taxi (niet inbegrepen) naar de luchthaven, voor de terugvlucht naar Nederland (niet bij de prijs inbegrepen).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs