Deze reis is inclusief:

 • KLM-vluchten
 • Hotelovernachtingen
 • Openbaar vervoer
 • Excursies bij te boeken

Highlights van deze reis:

 • Tokio
 • Japanse Alpen
 • Takayama
 • traject met de Shinkansen (supersnelle trein)
 • Hiroshima
 • Kyoto

Bekijk hier de Reisdetails

Een individuele rondreis langs Tokio, Kyoto, Hiroshima en de Japanse Alpen. Je reist comfortabel en snel per trein. Dankzij de Japan Rail Pass kun je je eigen tijd indelen.


Dag 1: vlucht naar Tokio
Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM naar de luchthaven Tokio-Narita, waar je op dag 2 aankomt.
Dag 2 -4: Tokio
Op de luchthaven word je opgevangen door onze lokale vertegenwoordiging en volgt de eerste kennismaking met dit intrigerende land. Je krijgt uitleg over de Japan Rail Pass en daarna ga je per taxi naar je hotel. Je blijft 3 nachten in Tokio.
Dag 5: Tokio – Hakone
Vandaag ga je van Tokio richting Mount Fuji. Je reist met het openbaar vervoer via Odawara naar Hakone. Met de Hakone Free Pass kun je flexibel rondreizen in dit spectaculaire berggebied met de vele ‘onsen’ – de Japanse warmwaterbaden – en uitzicht op Mount Fuji. Na de wandeling is het heerlijk relaxen in een warmwaterbad. Ook kun je een tour door het gebied maken waarbij je gebruik maakt van allerlei vervoermiddelen: de trein, een tandradbaan, de kabelbaan, de boot én de bus. Je verblijft één nacht in Hakone.
Dag 6: Hakone – Takayama
Per bus reis je terug naar Odawara en daar stap je op de supersnelle Shinkansen-trein naar Nagoya. Daar reis je door naar Takayama, dieper de Japanse Alpen in. Je komt aan in de regio Hida, een charmant berggebied met traditionele warmwaterbronnen, Werelderfgoeddorpjes als Ogimachi en Ainokura en de karakteristieke gassho-zukuri-architectuur. Twee overnachtingen in Takayama.
Dag 7: Takayama
Alle bezienswaardigheden als musea en sake-brouwerijen liggen op loopafstand van het treinstation en je hotel. Aan de buitenring staan prachtige tempels en in het centrum zijn oude ambachtswoningen. In het Hida no Sato museum kun je een idee krijgen hoe het leven er in Japan vroeger uitzag. Vele oude ambachten worden hier getoond, zoals het maken van tatami-rijstmatten. Ook is er een wandelpad naar een kasteelruïne boven op een heuvel. Een bezoek aan een van de twee ochtendmarkten met verse boerderijproducten en lokale kunst is een leuke belevenis.
Dag 8: Takayama – Shirakawago – Kanazawa
In ongeveer een uur reis je per bus verder naar Shirakawago, dat bekendstaat om de karakteristieke boerderijwoningen in gassho-zukuri-stijl. In de ochtend kun je hier rondwandelen en na de lunch verder reizen per bus naar Kanazawa. Deze stad is bekend vanwege de goudsmederijen, maar heeft ook één van de mooiste kasteeltuinen van Japan, Kanazawa Castle Park. Twee overnachtingen in Kanazawa.
Dag 9: Kanazawa
Een must-see in Kanazawa is de zeer levendige Omi-cho markt waar je het dagelijkse leven kunt gadeslaan. In het Higashi-chaya-gai district loop je door nauwe straatjes waar vroeger de geisha’s de rijke heren plezierden. Ook is hier een district waar voorheen de samuari-krijgers woonden. Daarnaast heeft Kanazawa diverse mooie tempels en musea, zoals het Zen-museum.
Dag 10: Kanazawa – Hiroshima
Vandaag laat je de Japanse Alpen achter je en reis je per trein via Kyoto naar Hiroshima. Een bezoek aan het Atomic Bomb Dome is hier een vanzelfsprekendheid. Dit indrukwekkende museum toont de dramatische gevolgen van de atoombom die op 6 augustus 1945 op Hiroshima viel. Nadat je ook het Peace Memorial Park hebt bezocht kun je de rest van de stad gaan verkennen. Want ondanks de trieste geschiedenis is Hiroshima een levendige stad met een ontspannen vriendelijkheid en brede boulevards. Zo kun je heerlijk wandelen in het kasteelpark van Hiroshima-jo en het bomenrijke Hijiyama-koen park dat zeer populair is in de lente en de herfst. Twee overnachtingen in Hiroshima.
Dag 11: Hiroshima
Tip voor deze dag: het eiland Miyajima en de wereldberoemde torii, een traditionele poort die bij hoog water op de golven lijkt te zweven. Hier zijn mooie wandelingen te maken, onder andere naar de hoogste heuvel op Miyajima (350 meter). Op het eiland leven veel tamme herten, die je vast tijdens je wandeling tegenkomt. Andere leuke uitstapjes in de omgeving zijn de Sandan-kloof of Saijo, stad van de sake.
Dag 12: Hiroshima – Kyoto
Vandaag ga je naar de laatste bestemming van je rondreis door Japan, Kyoto. Met 17 Werelderfgoederen, meer dan 1600 boeddhistische tempels en ruim 400 Shinto heiligdommen zou je hier wekenlang kunnen rondkijken! Je hebt 4 overnachtingen in Kyoto.
Dag 13-15: Kyoto
Must-sees in Kyoto zijn:
 • Fushimi-Inari Taisha
 • Kinkaku-ji
 • Gion
 • het Arashiyama-bamboebos
 • het Pad van de Filosofie dat zich uitstrekt aan de voet van de Higashiyama bergketen aan de oostkant van Kyoto
 • de bergtempel Kurama-dera
 • de Nishiki markt.
Dag 16: Kyoto – Osaka – Amsterdam
Vandaag vlieg je via Osaka terug naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs