Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • overnachtingen in comfortabele hotels
 • diverse excursies
 • maaltijden zoals omschreven
 • luchthavenbelasting
 • treinreis per Shinkansen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Highlights van deze reis:

 • afwisselende en unieke rondreis door Japan
 • comfortabele hotels
 • Kyoto
 • Nikko National Park
 • Tokio
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Bekijk hier de Reisdetails

Een indrukwekkende rondreis door Japan waarbij je kennis maakt met één van de meest fascinerende culturen ter wereld. Een onbeschrijfelijke ervaring! Je bezoekt de bekende bezienswaardigheden van het schiereiland Kyushu en het hoofdeiland Honshu. De reis begint in Nagasaki om via de heetwaterbronnen van Beppu naar het hoofdeiland Honshu te reizen. Vervolgens via het tempel eiland Miyajima en Hiroshima door naar Kyoto. Hierna naar het traditionele plaatsje Matsumoto en het natuurgebied Hakone, waar zich de hoogste berg van Japan bevindt, Mount Fuji. De rondreis eindigt in de indrukwekkende metropool Tokio waar je volop de tijd heeft.

Tijdens deze rondreis combineren we de moderne steden met het traditionele platteland waarbij we zowel per comfortabele bus als per super snelle Shinkansen trein reizen. Een niet te missen ervaring!
Inclusief excursies naar Nikko National Park en Nara, de eerste Keizerlijke hoofdstad van Japan!

Dag 1: Amsterdam – Fukuoka
Vertrek vanaf Schiphol, via Hong Kong, naar Fukuoka waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2: Aankomst Fukuoka
Aankomst in de havenstad Fukuoka waarna transfer naar jouw hotel. Rest van de dag vrij om te acclimatiseren. ’s Avonds welkomstdiner.

Dag 3:  Fukuoka – Nagasaki
Na het ontbijt vertrekken we naar Nagasaki, een zuidelijke havenstad met nauwe historische banden met Nederland. Nadat de Portugezen in 1614 door de Shogun waren verdreven, waren het alleen de Nederlanders die in de 17de eeuw handelsbetrekkingen mochten hebben met Japan. We brengen een bezoek aan Dejima eiland, de plaats waar de Nederlanders zich mochten vestigen en handel mochten drijven. Daarmee werd dit eiland als het ware de enige connectie met het Westen. Een groot aantal gebouwen, beelden en musea zijn hiervan nog stille getuigen.

Daarnaast bezoek je het Clover Park met haar collectie 19de eeuwse westerse huizen vanwaar je een prachtig uitzicht heeft op de stad. Tevens bezoeken we het naastgelegen Oranda Zaka, ‘Hollandse Hellingen’, een gebied met kleine kronkelende straatjes waar vroeger de houten Nederlandse huizen stonden. Niet ver hiervandaan staat één van de oudste kerken van Japan, Oura church, gebouwd in 1865. Ten slotte brengen we een bezoek aan het Nagasaki Peace Park, dit park werd aangelegd ter herinnering aan de verwoesting van de stad door de atoombom van 1945 aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Dag 4: Nagasaki – Beppu
In de ochtend gaan we met de ferry over naar de stad Kumamoto. We brengen een bezoek aan het Suizenji Park, één van de mooiste Japanse tuinen van het land. Hierna reizen we door naar Beppu, hét Japanse kuuroord. De stad is bekend om haar heetwaterbronnen waaraan vele geneeskrachtige werkingen worden gehecht.
We bezoeken de ‘heetwater hellen ‘Chinoike Jigoku en Umi Jigoku. Een themapark waar je deze bijzondere natuurverschijnselen kunt aanschouwen en zelfs een eitje kunt eten, gekookt in één van de bronnen die vaak meer dan honderden graden Celsius zijn.  
‘s Avonds diner en vervolgens kun je heerlijk genieten van de onsen, warmwaterbad, van jouw hotel.

Dag 5: Beppu – Miyajima – Hiroshima
Na het ontbijt gaan we onderweg naar Hiroshima. Onderweg maken we eerst een fotostop bij de grootste hangbrug van Japan, de Kanmon Kaikyo brug. Met een lengte van 1.608 meter verbind deze het zuidelijke eiland Kyushu met het hoofdeiland Honshu. Hierna door naar het heilige eilandje Miyajima, vlak voor de kust van Honshu. De rode ‘drijvende’ Torri (poort) voor het eiland vormt de scheidingslijn tussen de stoffelijke en de spirituele wereld (en is tevens de grootste Torri van Japan). Op Miyajima kun je heerlijk wandelen waarbij de loslopende herten soms voor leuke taferelen zorgen. Ook kunt je een bezoek brengen aan de bijzondere Ithsukushima Schrijn. Aansluitend reizen we naar Hiroshima, welke in 1945 totaal werd vernietigd. De stad is nadien weer, volgens westers model, opgebouwd en is tegenwoordig een welvarende moderne stad.

Dag 6:  Hiroshima – Kyoto
In de morgen brengen we een bezoek aan het, centraal in de stad gelegen, Peace Memorial Park met het herdenkingsmuseum. In het park staan diverse vredesmonumenten, waaronder het kindervredesmonument. Dit monument is geïnspireerd op het door leukemie getroffen meisje Sadako. In hoop op genezing begon zij met het vouwen van duizend kraanvogels, symbool voor eeuwig leven en geluk. Een bezoek aan dit park zal je niet onberoerd laten.

In de middag reizen we per supersnelle Shinkansen naar de oude keizerlijke stad Kyoto. De stad telt meer dan 2.000 tempels, historische gebouwen, heiligdommen en parken waarvan UNESCO er maar liefst 17 als Werelderfgoed heeft erkend. De stad is in 794 als hoofdstad van Japan aangewezen en bleef de keizerlijke residentie tot aan 1868. Ondanks het feit dat Kyoto tegenwoordig een moderne metropool is, hoef je niet lang te zoeken om de oude cultuur te vinden.

Dag 7: Kyoto
Een boeiende dag met veel activiteiten. Eerst maken we een wandeling door de bekende oude wijk Gion waar je de kans loopt een Geisha tegen het sierlijke lijf te lopen. Vervolgens bezoeken we de Kiyomizu-dera tempel waar u, vanaf het indrukwekkende houten terras, een prachtig uitzicht over de stad heeft. Daarna bezoeken we de Heian-Jingu Schrijn, een replica van het eerste keizerlijke paleis in Kyoto.

Dag 8: Nara
Vandaag naar de eerste keizerlijke hoofdstad Nara, de oorsprong van de Japanse cultuur. Het park in Nara, waar de meeste bezienswaardigheden liggen, staat tevens bekend om het hertenpark vanwege de vele herten die er rondlopen. Je brengt een bezoek aan dit park en de aangrenzende Todaiji Tempel waar zich de 16 meter hoge Boeddha, het grootste bronzen beeld ter wereld, bevindt.

Dag 9: Kyoto
Vrije dag waarop je zelf de stad Kyoto verder kunt ontdekken.

Dag 10 Kyoto – Shirakawago – Matsumoto
Vandaag rijden we door het binnenland van Japan, de ‘Japanse Alpen’ naar de stad Matsumoto. Onderweg brengen we een bezoek aan het kleine landelijke, boerenplaatsje Shirakawago. De huizen in deze plaats zijn nog vrijwel geheel origineel en het geeft een heel goed beeld van hoe de traditionele huizen, gasshozukuri, eruit zien. Gasshozukuri betekent letterlijk biddende handen wat refereert aan de steile rieten daken die de biddende handen van een monnik moeten voorstellen. We brengen een bezoek aan één van deze huizen, het Wada Huis. Vervolgens naar Matsumoto, bekend om één van de mooiste kastelen van Japan.

Dag 11:  Matsumoto – Mount Fuji – Hakone
Na het ontbijt bezoek je het geheel zwarte Matsumoto Kasteel, ook wel kraaienkasteel genoemd. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende bergen. Vervolgens reizen we door naar de grootste Wasabi boerderij van Japan waar je kunt zien hoe de verwerking van wasabi in zijn werk gaat en de hoeveelheid producten die ervan gemaakt worden.

Hierna een bezoek aan het natuurgebied Hakone waar zich de hoogste berg van Japan bevindt, Mount Fuji. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht op de top van deze indrukwekkende berg. We nemen aansluitend de kabelbaan omhoog langs de Owakudani vallei, waar alles borrelt en pruttelt en dikke zwavelwolken opstijgen. Probeer je hier eens een eitje dat gekookt is in de vulkanische modder: een aanrader!

Dag 12: Hakone – Tokyo
Vandaag reizen we naar de miljoenenstad Tokyo. We maken een stadstour door deze metropool, waarbij u zowel het moderne als het traditionele Tokyo ziet. We brengen een bezoek aan de Meji Schrijn, Tokio’s grootste heiligdom, een eerbetoon aan keizer Meji en zijn vrouw. Tevens maken we een stop bij het keizerlijk paleis en passeren we Akihabara, de wijk die ook wel Electrical City wordt genoemd.

Daarnaast bezoeken we het kleurrijke hart van de oude stad met de indrukwekkende Asakusa Kannon Tempel, hier tref je tevens veel leuke souvenirwinkeltjes. Hierna vrij om de stad zelf verder te ontdekken. Zo kun je naar de Ueno-wijk gaan, waar je onder het spoor diverse marktkraampjes vindt met diverse koopwaar. ’s Avonds komen hier ook veel hardwerkende salarimannen een drankje drinken in één van de vele cafeetjes.

Dag 13: Tokyo
Vrije dag. Optioneel kun je vandaag per fiets de omgeving van Tokyo verkennen tijdens de excursie naar het, aan de kust gelegen, prachtige Kamakura waarbij je door de schilderachtige, nauwe straatjes komt en onder andere een bezoek brengt aan de Hasedera Tempel.

Dag 14: Nikko
We laten de drukte van Tokyo vandaag weer achter ons en bezoeken het indrukwekkende Nikko National Park. Een prachtig natuurgebied met vele bergen en meren. In Nikko ligt tevens het wereldberoemde Toshogu-Schrijnen complex. De verzameling tempels en schrijnen vormen al eeuwen lang een heilige plaats, en staan op de Werelderfgoedlijst.

Dag 15: Tokyo – Amsterdam
In de morgen heb je de mogelijkheid om heerlijk te slenteren door één van de stadsdelen, zoals de Harajuku-wijk met het Yoyogi-koen stadspark waar je vele hippe jonge Japanners ziet in de meest uiteenlopende creaties. Je kunt ook de tijd gebruiken om jouw laatste souvenirs te kopen in één van de vele winkelgebieden. In de middag transfer naar de luchthaven voor jouw terugvlucht via Hong Kong naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van een onvergetelijke reis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs