Japan had als allereerste land ter wereld een netwerk voor hogesnelheidstreinen, genaamd ‘Shinkansen’ dan letterlijk ‘nieuwe lijn’ betekent. De ‘bullet trains’ die met snelheden tot 320 km/h over het spoor zoeven, staan symbool voor de high-tech-kant van Japan. Het Shinkansen-netwerk vind je in bijna heel het land, zodat je geheel per trein kunt rondreizen door Japan.

Shinkansen Japan: altijd op tijd

De Shinkansen is een hogesnelheidstrein, die door mensen buiten het land vaak ‘bullet train’ wordt genoemd vanwege de kogelvormige neus van de eerste generatie treinen. Voor jou als toerist is het de perfecte manier om door het land te reizen. Naast de hoge snelheid heeft de Shinkansen namelijk nog een groot voordeel: hij is ontzettend stipt! Vertragingen komen nauwelijks voor. En mocht je onverhoopt toch een paar seconden te laat op je eindbestemming aankomen, dan kun je in ieder geval een welgemeend excuus van de conducteur verwachten. Hij is hier namelijk toe verplicht!

Met de Shinkansen naar de mooiste plekjes

In Tokyo vind je verschillende stations vanwaar de Shinkansen-trein vertrekt. De bekendste en mooiste route is naar Kyoto via Hakone. Hakone is een vulkanisch en bergachtig gebied met als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt de Mount Fuji: met 3776 meter de hoogste berg van het land. Maar je kunt ook met de trein naar Hiroshima, of heel Honshu, het grootste eiland van het land, doorkruisen.

Het is trouwens een aanrader om de Japan Rail Pass aan te schaffen. Hiermee kun je op een groot aantal trajecten onbeperkt reizen met trein, bus en boot. Onze JapanXperts vertellen je er graag meer over!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan