Takayama is de grootste stad van Japan … qua oppervlakte welteverstaan! De ‘slechts’ 100.000 inwoners leven namelijk in een zéér uitgestrekte, bergachtig gelegen gemeente die voor meer dan 92% uit bos en heuvels bestaat.Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen door het bergachtige gebied.  Als je een rondreis door Japan maakt, raden we je één of twee dagen in Takayama van harte aan: door de geïsoleerde ligging in de ‘Japanse Alpen’  heeft de stad echt haar authentieke karakter behouden!

Takayama: terug in de tijd

Takayama betekent letterlijk ‘hoge berg’ en is gelegen in een dal in het berggebied Gifu. Met charmante centrum zit vol met nauwe straatjes, traditionele huizen en authentieke winkeltjes. Door deze historische sfeer wordt Takayama vaak ‘Klein Kyoto’ genoemd.

Een goed begin van een dagje Takayama is de gezellige ochtendmarkt. Hier kun je allerlei kleine spulletjes, maar ook eten kopen. Ga daarna door naar de grootste trekpleister van de stad: het Takayama-kasteel. 

Het eiland Honshu

Takayama ligt op Honshu, verreweg het grootste eiland van Japan. Naast deze mooie stad heeft het eiland nog veel meer te bieden, zoals de hoogste berg van het land, Mount Fuji. Deze berg torent zo’n 3776 meter boven zeeniveau uit en is één van de grootste trekpleisters van het land, vooral bij natuurliefhebbers. Ook liggen hier de wereldsteden Hiroshima, Kyoto en natuurlijk de Japanse hoofdstad en megametropool Tokyo!

Al deze bezienswaardigheden zijn trouwens prima de bereiken met de Shinkansen, de hogesnelheidstreinen van Japan.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan