Om jouw reis naar Japan uniek en persoonlijk te maken, kunnen wij allerlei excursies en (meerdaagse) ‘bouwstenen’ voor je regelen. Op deze pagina een paar suggesties …

Overnachten in een Ryokan – de Japanse B&B

Bij binnenkomst worden je schoenen vervangen door comfortabele slippers en snuif je de geur van cederhout op. Vervolgens neem je deel aan het traditionele, Japanse badritueel. Al zittend op een krukje wordt er water over je heen gegoten. Hierna laat je je in een groot bad van 40 graden zakken. Wanneer je op-en-top ontspannen bent, stap je eruit en glijd je in een yukata (badjas). Vervolgens ga je naar je kamer, waar een heerlijk oosters diner op tafels staat uitgestald. Wil je gaan slapen? Dan wordt er een futon, een traditionele Japanse slaapmat, voor je op de grond gelegd. Zo ziet een dagje in een ryokan eruit: de Japanse versie van een Bed & Breakfast! Je vindt ze vooral in kleine plaatsjes, religieuze gebieden en op het platteland. De hotels bieden optimale ontspanning in ultieme Japanse sferen!

Theeceremonie

In Japan hebben ze het thee drinken tot ware kunst verheven. De Japanse theeceremonie is een belangrijke traditie binnen het Japanse gezin. Met groene theepoeder wordt een geurige thee gemaakt. Dit alles gebeurt onder strikte voorschriften en rituelen. Japanners doen er soms wel tien jaar over om alle speciale gebruiken onder de knie te krijgen. Doel van de ceremonie is om zo optimaal mogelijk te genieten. Het ritueel is dan ook onderdeel geworden van het boeddhisme en het drinken van de thee gebeurt in bijna meditatieve toestand. Je begrijpt dat het meer dan bijzonder is om zo’n ceremonie bij te wonen.

Tempelverblijf op Mount Koya

Het traditionele tempelverblijf Mount Koya, op de gelijknamige berg, is het toppunt van sereniteit. Je dompelt je helemaal onder in het religieuze Japanse leven. Wanneer alle dagjesmensen naar huis gaan, blijf je alleen over met de monniken en pelgrims. ’s Ochtends word je gewekt om aan te schuiven bij het ochtendgebed van de monniken. Wanneer je een boeddhistische ceremonie meemaakt, ben je in een andere wereld … Snuif ook eens de verse berglucht op en geniet van de palet aan kleuren die de bomen in de hooglanden laten zien. Een compleet andere belevenis dan een luxe, westers hotel met alles erop en eraan!

Sushi maken & Tsukiji vismarkt

Speciaal voor de keukenprinsen- en prinsessen: leer sushi maken van Japanse topexperts! ‘s Ochtends breng je eerst een bezoek aan de wereldberoemde Tsukiji-vismarkt in Tokyo, de grootste vismarkt ter wereld. Hierna zal jouw leraar je drie uur lang de fijne kneepjes van het sushi maken bijbrengen. Dit typisch Japanse gerecht bestaat uit rijst met rauwe vis of zeevruchten. Soms wordt ook gegaarde vis, gebakken ei of groente gebruikt. Wanneer je het bereiden van dit gerecht onder de knie hebt, begint het leukste onderdeel van de cursus: je eigen kookkunsten proeven en je smaakpapillen in extase brengen met je zelfgemaakte sushi!

Zen-meditatie in Kyoto

Even de drukte en chaos van Japan ontvluchten? Neem in de Kodai-ji tempel in Kyoto dan deel aan een Zen-meditatie en kom helemaal tot bezinning. Deze meditatie is onderdeel van het boeddhisme en is bedoeld om in volledige concentratie tot verlichting te komen. Zelfs als het voor jou iets te zweverig is, is het heel bijzonder om zo’n meditatie een keer mee te maken. Na deze spirituele oefening krijg je nog een korte rondleiding door het tempelcomplex van Kodai-ji, waar je de historie bijna letterlijk inademt!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan