Bij een bezoek aan Japan mag een bezoek aan één van ’s werelds grootste metropools natuurlijk niet ontbreken: het moderne en bruisende Tokyo! In en rond Tokyo wonen naar liefst 40 miljoen inwoners (2017)! Toch kun je er eenvoudig even aan de drukte ontsnappen: duik in één van de vele parken of bezoek traditionele tempels.Wereldstad Tokio moet je ervaren!

Hieronder een korte introductie van een aantal wijken in Tokyo.

1. Shoppen in Ginza

Elke wijk in Tokyo heeft weer zijn eigen straatbeeld. Bezoek bijvoorbeeld één van de belangrijkste winkelgebieden in Tokyo: de wijk Ginza. Proef je liever van de cultuur? Stap dan eens één van de museums in Midtown binnen. Wil je de stad écht een keer goed kunnen bekijken, maak dan de klim naar boven op de Tokyo Tower. Vanaf deze toren, die overduidelijk gebaseerd is op de Eiffeltoren in Parijs, heb je een waanzinnig uitzicht over de stad!

2. Shinjuku: serene tempels tussen schreeuwende reclame

Shinjuku is één van de meest veelzijdige wijken van Tokyo. Waarom? Omdat je hier zowel schreeuwende neonreclames als serene tempels tegenkomt. Shinjuku wordt ook wel vaak in één adem genoemd met Ginza, de bekendste winkelwijk van Tokyo. Wist je dat Station Shinjuku de belangrijkste van heel Tokyo is? En dat er elke dag 3,6 miljoen mensen via dit station reizen? Gelukkig kun je ook genoeg rustpunten in de wijk vinden. Zo is Shinjuku-gyoen een hele aangename plek voor een rustpauze. Dit park is één van de grootste van Tokyo. In april geniet je hier van de prachtig bloeiende kersenbloesem, een echte happening voor de Japanners!

3. Akihabara: de elektronische hoofdstad

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste elektronische snufjes? Heb je altijd de nieuwste telefoon die er op de markt? Of ben je niet achter je spelcomputer weg te slaan? Dan is de wijk Akihabara jouw zevende hemel! Akihabara, door bewoners vaak afgekort tot ‘Akiba’, is de elektronische hoofdstad van Japan. Je vindt de wijk op nog geen 5 minuten lopen van het Tokyo Centraal Station. Nergens ter wereld vind je zoveel mediawinkels bij elkaar. Sommige winkels hebben speciale, belastingvrije afdelingen. In veel opzichten is Akihabara dus misschien wel de leukste wijk van Tokyo!

4. Extravagante meisjes in Harajuku

Maak kennis met deze opvallende wijk in Tokyo! Om de kleurrijke en extravagante kledingstijl waarin de jongeren in deze wijk lopen, kun je niet heen. Van striphelden tot gothic en van roze jurkjes met pofmouwtjes tot torenhoge plateauzolen: hier valt iedereen op! 

Het meest bekend zijn waarschijnlijk de Harajuku Girls. Gekleurde pruiken, tatoeages, piercings, felgekleurde lenzen, engelvleugeltjes en toverstafjes: deze meisjes schuwen het absoluut niet. De Harajuku Girls zijn inmiddels gewend aan toeristen en laten zich graag door jou fotograferen. Wist je dat zelfs beroemdheden de stijl van de Harajuku Girls hebben overgenomen? Zo gaf Gwen Stefani haar eigen kledinglijn uit: Harajuku Lovers kledinglijn. Haar videoclips hebben Europa ook kennis laten maken met de Harajuku-rage.

5. Eten en shoppen in Shibuya

Shibuya is één van de modernste en grootste wijken van Tokyo. Zo groot zelfs, dat het een stad op zichzelf is. Het is een echte studentenwijk met veel uitgaansgelegenheden, nachtclubs en moderne winkelmogelijkheden. Het straatbeeld wordt gedomineerd door hip geklede mensen en kolossale warenhuizen. Een aanrader is een bezoek aan het enorme EST Game Center, waar je je uren kunt vermaken. Of het Christon Café, een drink- en eetgelegenheid in een soort ondergrondse kerk. Heel apart! Wist je trouwens dat het drukste kruispunt van Tokyo ook in deze wijk te vinden is? Hier proberen elke minuut honderden mensen zich een weg naar de overkant te banen! 

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan