Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Amman v.v.
 • Transfer bij aankomst
 • Autohuur categorie A vanaf dag 2 t/m vertrek
 • 4* hotels o.b.v. logies-ontbijt
 • 3* hotel in Dana en tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
 • Visum assistentie bij aankomst
 • Reisgids Jordanië

Highlights van deze reis:

 • Jerash
 • Umm Qeis
 • Woestijnkastelen
 • Dana
 • Petra
 • Overnachten in Wadi Rum
 • Dode Zee

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam-Amman
Vlucht vanaf Amsterdam naar Amman. Na aankomst transfer naar hotel Imperial Palace.
Dag 2: Amman
Vandaag kun je een rondrit door Amman maken. Zo kun je een bezoek brengen aan onder meer de Citadel, op een van de hoogste heuvels van de stad. Verder het Archeologisch Museum, het Romeinse amfitheater en de Koning Abdullah moskee. Overnachting in Amman.
Dag 3: Amman-Azraq-Amman (ca. 275 km)
Na het ontbijt rijd je de oostelijke woestijn in voor een bezoek aan de woestijnkastelen Qasr Amra, Qasr Al Kharrana en Qasr Al Azraq. Sommige staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ze zijn gebouwd door de kalief van Damascus en zijn prachtige voorbeelden van Islamitische architectuur. Ze dienden als buitenposten en als uitvalbases tijdens jachtpartijen. Ook kun je een bezoek brengen aan Kan Zaman, de oude karavanserai: een prachtige erfenis uit de tijd dat de kameel hier nog de dienst uitmaakte. Overnachting in Amman.
Dag 4: Amman-Jerash-Umm Qeis-Amman (ca. 200 km)
Een klassiek hoogtepunt in deze reis is de oude Romeinse stad Jerash. Het is een van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. Nog iets noordelijker ligt Umm Qeis. Hier dwaal je door het antieke Grieks-Romeinse Gadera en geniet van een magnifiek uitzicht over het Meer van Tiberias, de Jordaanvallei en de Golan hoogte. Overnachting in Amman.
Dag 5: Amman-Madaba-Kerak-Dana (ca. 300 km)
Via de Kings Highway bereik je het 30 km zuidelijker gelegen Madaba waar je de mozaïeken kunt bewonderen en met name de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Treed in de voetsporen van Mozes en zie vanaf Mount Nebo het Beloofde Land. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Tegen de avond arriveer je in Dana voor de overnachting.
Dag 6: Dana-Petra (ca. 70 km)
Vandaag kun je op verkenning in Dana, het grootste natuurreservaat van Jordanië. Begroeide heuvels, woeste rotsformaties en zanderige uitlopers van de woestijn wisselen elkaar af. Je kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken in de prachtige natuur. Er zijn ook routes uitgezet welke je zelfstandig kunt lopen. Aan het eind van de dag reis je door naar Petra, waar je zult overnachten in hotel Petra Panorama.
Dag 7: Petra
Het hoogtepunt van Jordanië is Petra, de duizenden jaren oude stad die in de 19e eeuw herontdekt is. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle canyon) naar de overweldigende schatkamer Al Khazneh. Het is het begin van een indrukwekkende dag die je in deze roze stad doorbrengt, wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting in Petra.
Dag 8: Petra-Wadi Rum (ca. 125 km)
Je vertrekt vanuit Petra naar Wadi Rum, de meest unieke woestijn in Jordanië. Je kunt hier optioneel een jeepsafari maken van ca. 2 uur. De Bedoeïenenchauffeur rijdt je rond in het rulle zand en je ziet spectaculaire rotsformaties en overblijfselen van de aanwezigheid van oude bewoners. Ook overnacht je hier.
Dag 9: Wadi Rum-Aqaba
Heerlijk een paar dagen ontspannen aan de Rode Zee. Zonnen, zwemmen, snorkelen of even lekker relaxen. De keuze is aan jou. Overnachting in Aqaba.
Dag 10: Aqaba
Dag ter vrije besteding in Aqaba.
Dag 11: Aqaba-Dode Zee (ca. 265 km)
Vanuit Aqaba noordwaarts naar het laagste punt op aarde, waar je terecht komt bij de Dode Zee. Het ligt meer dan 400 meter beneden zeeniveau en het water is zo zout dat er geen zichtbare levende wezens voorkomen. Zwemmers ervaren het drijfvermogen vol ongeloof: drijvend op je rug kun je rustig de krant lezen, een bijzondere ervaring. Overnachting aan de Dode Zee.
Dag 12: Dode Zee-Amman (ca. 60 km)-Amsterdam
In ongeveer een uur rijd je naar de luchthaven van Amman. Vervolgens vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs