Wil jij tips voor jouw vakantie Kaapverdië en weten welke plekjes rondom deze eilandengroep niet mag missen? Lees hier onze highlights en tips voor jouw vakantie naar Kaapverdië. Zo mis je niets en weet je zeker dat jouw vakantie Kaapverdië compleet is! 

Ontdek de Kaapverdische eilanden!
Sal

“Ik ontspan elke spier van mijn lichaam en tuur naar de strakblauwe hemel. Drijf ik nu echt midden in een vulkaankrater?”

Op het eiland Sal word je als strandliefhebber op je wenken bediend. Het acht kilometer lange strand is breed en bestaat uit fijn, wit zand en het eiland heeft gemiddeld zeven zonuren per dag! Het strand even zat? Zoek dan de vulkaankrater bij het plaatsje Pedra de Luma eens op. Het water in deze krater, en andere meren, heeft een hoog zoutgehalte, waardoor je blijft drijven! Het eiland heet ook niet voor niets ‘Sal’, wat ‘zout’ betekent. De meeste bedrijvigheid vind je in het zuidelijk gelegen stadje Santa Maria. Duikscholen, een gezellig centrum, maar ook een overdekte Afrikaanse markt. Ga ‘s avonds eens naar de pier, dé ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Om 23.00 uur komen de vissersboten terug en wordt de vers gevangen vis aangeboden.

Boa Vista

“Ik wrik mijn wandelschoenen van mijn voeten en plof neer op een hoge duin. Wauw, ik snap wel waarom dit eiland ‘mooi uitzicht’ heet…”

Na dagenlang varen zagen Europese koopvaarders plotseling dit eiland aan de horizon opdoemen. Sindsdien heet dit eiland Boa Vista, dat ‘mooi uitzicht’ betekent. Het eiland staat bekend om de mooiste en langste stranden van Kaapverdië. En je hoeft niet bang te zijn om hutje mutje op elkaar te liggen: er is nog geen massatoerisme. Na een lange dag zonnen op het strand even de benen strekken? Het eiland leent zich perfect voor wandelingen door het duinlandschap, de diepe rode valleien en groene oases. Maar de sportieveling kan ook gaan windsurfen. Het hoofdstadje Sal Rei ademt een lome, exotische sfeer. Slenter eens langs de kleurrijke huisjes, door de smalle straatjes en over de pittoreske pleintjes. Je bent er écht even helemaal tussenuit!

Overige eilanden

“Met mijn hoofd in mijn nek tuur ik naar boven. Een imposante berg torent zich hoog boven mij uit en ik voel me ineens zo klein…”

Kaapverdië bestaat in totaal uit tien eilanden. Sal en Boa Vista maken deel uit van de noordelijke eilandengroep. Andere eilanden van deze eilandengroep zijn bijvoorbeeld São Vicente en Santo Antão. Het landschap van dit laatste eiland wordt als het meest indrukwekkende van Kaapverdië gezien. Hoge bergen en diepe dalen wisselen elkaar af. Het grootste eiland van Kaapverdië, Santiago, behoort tot de zuidelijke eilandengroep. Hier vind je ook de hoofdstad van Kaapverdië: Praia. Fogo, ook onderdeel van de zuidelijke eilandengroep, is het enige eiland dat nog een actieve vulkaan heeft.

Parelwitte stranden

“Ik schop mijn slippers uit en zet mijn blote voeten in het warme, witte zand…”

“Helder, turquoise water en parelwit zand…” Tekst uit een reisbrochure? Nee, de omschrijving van de stranden van Kaapverdië! Deze mogen zich tot één van de mooiste van de wereld rekenen. Vooral Boa Vista heeft het op dit gebied getroffen. Het eiland is in het bezit van de mooiste en langste stranden van Kaapverdië. Met name de stranden bij Santa Monica, Curralinho en Curral Velho kunnen hier op veel belangstelling rekenen. Het eiland heeft trouwens nog een ander groot voordeel: het ligt van alle Kaapverdische eilanden het dichtst bij Afrika en heeft daardoor de hoogste temperaturen!

Het prachtige strand van Boa Vista

Surfen bij de Kaapverdische eilanden
Surfen Ponta Preta

“Ik probeer mijn lichaam in balans te houden, terwijl ik naast mij het woeste geruis van de zee hoor…”

Het in het zuidwesten van Sal gelegen Ponta Preta is wereldwijd een bekende surfspot. De wind komt hier vrijwel altijd vanuit dezelfde richting. Hierdoor ontstaan gigantische golven van soms wel meer dan vijf meter. Ze klappen met veel geweld neer op het witte zandstrand. De kans is groot dat je in Ponta Preta beroemde surfers tegenkomt, zoals de wereldkampioen Josh Angulo. Hij heeft hier zelfs een surfschool waar je materialen kunt huren en je kunt zelfs les van hem krijgen. Maak jij je allereerste meters op je surfboard? Dan is Ponta Preta misschien iets te gewaagd voor jou. De surfspot is vooral geschikt voor de gevorderde watersporter.

Kitesurfen Salinas

“Ik voel hoe de wind er met zijn enorme kracht aan trekt en span al mijn spieren om de kite niet los te laten…”

Salinas op het eiland Sal mag zich tot de top 5 van beste kitesurfplekken ter wereld rekenen. Met de gelijkmatige wind en het brede strand zijn de condities perfect, óók voor de beginnende kitesurfer. En het is nét even anders dan gewoon surfen, bungelend aan een touw met kite (vlieger) waardoor de wind flink aan getrokken wordt. Kitesurfen op de Kaapverdische eilanden is wel een must tijdens jouw reis naar Kaapverdië.

Kijkje onder de waterspiegel

“Een grote, groene schildpad zweeft langzaam onder mij door, terwijl een school gekleurde visjes langs mij heen schiet…”

Het verdient zeker de moeite om een kijkje onder water te nemen. De zee rond Kaapverdië zit vol zeedieren, zoals zwaardvissen, kreeften, inktvissen, tonijn en groene schildpadden. Je begeeft je letterlijk in een hele andere wereld! Naast bijzondere vissen is de bodem vaak bedekt met bijzonder koraalrif, zoals aan de oostkust van Sal. Iets minder kleurrijk, maar niet minder indrukwekkend, is het wrak- of grotduiken. Zo ligt bij het eiland San Antao op twaalf meter diepte een scheepswrak. Aan de westkust van Sal kun je op 25 meter diepte grotduiken. Maar scheepswrakken en grotten zijn overal rond de eilandengroep te vinden. Kortom: Kaapverdië heeft veel meer in petto dan je in eerste instantie met het blote oog ziet!

Premium Comfort Class

“Ik strek mijn benen en kijk uit het raam. Onder mij ontvouwt zich door de wolken een landschap dat veel weg heeft van een ansichtkaart…”

Hou je wel van wat extra luxe en comfort tijdens je vliegreis? Kies dan voor Premium Comfort Class. Ben je niet zo’n luxepaard, maar hecht je wel waarde aan beenruimte en service? Dan is Comfort Class iets voor jou. Natuurlijk kun je ook gewoon Economy klas kiezen. Met het drie-klassenconcept kun je jouw reis helemaal naar jouw wensen aanpassen! Bekijk ook onze praktische informatie over Kaapverdië


Boek Kaapverdië online