Kenia

Met een kustlijn van ruim 430 kilometer biedt Kenia uitstekende mogelijkheden voor een welverdiende strandvakantie. De mooiste stranden van Oost-Afrika liggen rondom de Keniaanse havenstad Mombassa. Vooral de stranden aan de zuidkust, bij Diani Beach, zijn geliefd tijdens een zonvakantie Kenia. Voor de kust ligt een koraalrif, wat het gebied een paradijs voor duikers en snorkelaars maakt.

Ben je op zoek naar een rondreis Kenia? Wil het een reisvoorstel op maat? Kom dan snel langs in ons reisbureau of neem contact met ons op.
Natuurlijk kun je bij ons ook online een vakantie naar Kenia boeken. Bij ons vergelijk je alle vakanties van meerdere touroperators in één overzicht!

Boek Kenia online

Natuur

De natuur van Kenia is divers. Zo bestaat het noorden vooral uit woestijnland, terwijl de gebieden aan zee en rondom de rivieren veel begroeiing hebben. Ook bevat het land savannes, grasvlakten, meren en bergen. Het midden van het land is het meest groen en vruchtbaar. Dit deel wordt dan ook gebruikt voor koffie-, thee- en fruitplantages; de bekendste exportproducten. Kenia kent veel natuurgebieden die tot nationaal park of wildreservaat zijn uitgeroepen. Van de meer dan 20 natuurparken, is Masai Mara National Reserve het bekendste. Vooral de seizoenstrek van gnoes en zebra’s is populair. In het park kan, net als in veel andere nationale parken, overnacht worden. Kenmerkend voor het land is de zogenaamde ‘Big Five’: de leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Dit zijn dan ook de dieren waar men zich tijdens een safari op richt.

Cultuur in Kenia

Kenia bestaat uit een mix van culturen. Het Oost-Afrikaanse land was tot 1963 een Britse kolonie en ook Azië en Portugal zijn van belang geweest voor de huidige Keniaanse cultuur. Muziek en dans speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Keniaan. Het wordt niet alleen gebruikt als uiting van vreugde of verdriet, maar ook om ziekten te bestrijden, boze geesten weg te jagen of goden gunstig te stemmen. Bijna drie op de vier Kenianen heeft een christelijk geloof, al interpreteert elke stam de religie op geheel eigen wijze. Bij deze inheemse bevolkingsgroepen spelen voorouders en één of enkele goden een belangrijke rol. Een klein deel van de Kenianen is moslim, in het dunbevolkte noorden wonen enkele nomadische stammen.

Bezienswaardigheden

Met meer dan 20 nationale parken en natuurlijk de beroemde ‘Big Five’, is het niet onbegrijpelijk dat er voor de natuurliefhebber genoeg te ontdekken is tijdens de vakantie naar Kenia. Daarnaast is hoofdstad Nairobi het bezoeken waard. Hier kan men bijvoorbeeld in het Nairobi National Park alles te weten komen over de geschiedenis en cultuur van Kenia. Ook kan men de wekelijkse markt bezoeken; de kleurrijkste van Kenia. Op deze Masai-markt kan men allerlei producten van deze stam kopen, zoals sieraden en houten handwerken. Voor mensen met een duurdere smaak is er in het winkelcentrum waar de markt wordt gehouden zelfs een Apple Store.
Ook de tweede stad van Kenia, Mombassa, is de moeite waard. De stad is een mengelmoes van Aziatische, Afrikaanse, Arabische en Europese culturen. Dit is met name terug te zien in het oude stadscentrum, met huizen die in Arabische stijl zijn gebouwd, houtsnijwerk en mannen in traditionele kleding. Mombassa is gelegen op een koraaleiland en staat door middel van vele bruggen in verbinding met het vasteland. Ten zuiden van de havenstad liggen parelwitte, brede zandstranden die erg populair zijn tijdens een zonvakantie naar Kenia.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Kenia

  • Wild spotten in het Masai Mara National Reserve
  • Snorkelen bij Wasini Island
  • Fun Diving in de Indische Oceaan
  • Ballonvaart over de vlakten van de Masai Mara
Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Kenia?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.