Kroatië is het land met de mooiste kustlijn van Europa, een gezellig uitgaansleven, kristalhelder zeewater en schitterende natuurparken. Tijdens autorondreizen Kroatië maak je kennis met dit indrukwekkende land. Bezoek de gezellige steden, zoek de ongerepte natuur op in één van de natuurparken of kom tot rust op één van de vele stranden. Je vindt hier geen massatoerisme, waardoor je in alle rust kunt genieten. Individuele rondreizen Kroatie iets voor jou?

Cultuur en natuur in Istrië

Istrië is de meest noordelijke streek van Kroatië. Dit schiereiland bestaat uit bossen en wijngaarden. Het nationale park Brijuni en bergketen Ucka liggen in deze regio en zijn zeker een bezoek waard. Pula is de belangrijkste plaats op het schiereiland. De stad is drieduizend jaar oud en kenmerkend voor deze stad is het imposante amfitheater. Daarnaast zijn er nog diverse andere historische monumenten te bezichtigen. Het pittoreske dorpje Rovinj doet erg middeleeuws aan. Dit plaatsje kent in het oude centrum nog vele smalle oplopende straatjes en pleintjes. In de stad Novigrad kun je heerlijk aan het strand liggen of door het gezellige middeleeuwse centrum struinen. Je kunt vanuit Novigrad zelfs de Italiaanse steden Triëst of Venetië bezoeken!

Natuur en rijke cultuur in de Kvarner Baai

De Kvarner Baai is de grens van Istrië en Dalmatië. Het heerlijke klimaat in combinatie met de schitterende natuur en rijke cultuur zorgen ervoor dat je je in een paradijs waant. Lovran is een dorpje in een bosrijke omgeving. Je kunt hier heerlijk wandelen in de bossen of langs het strand. Eén van de grotere badplaatsen in dit grensgebied is Opatija. Een leuk uitstapje in de omgeving van deze stad is het natuurgebied Vojak. Een bijzonder stukje wildernis!

Autorondreizen Kroatië: genieten van Dalmatië

Het noorden van Dalmatië heeft een schitterende kust dat wordt afgewisseld met kliffen, baaien en honderden eilandjes. Een groot deel van deze regio bestaat uit bergen, ruige natuurgebieden en heerlijke stranden. Vijf van de zeven nationale parken liggen in Dalmatië. Het eilandje Pag heeft goede kiezel- en zandstranden en veel watersportmogelijkheden. Dit eilandje bereik je gemakkelijk via een brug. Het historische stadje Biograd ligt aan de kristalheldere zee. In en rond deze stad liggen veel heilige overblijfselen uit de geschiedenis van Kroatië.
In het midden van Dalmatië vind je gezellige badplaatsjes en een schitterende blauwe zee. Ook hier vind je veel culturele bezienswaardigheden en schitterende natuur. Leuke steden om te bezoeken zijn onder andere Togir, Split, Makaraska en Brela.
Het landschap in het zuiden van Dalmatië kenmerkt zich door de bergen, eilanden, zee en stranden. De sfeervolle havenstad Dubrovnik wordt door een twee kilometer lange verdedigingsmuur omgeven. Hier vind je verschillende historische panden zoals paleizen, kerken, kloosters te vinden. In de hoofdstraat zijn de uitgaansgelegenheden te vinden.

Ontvang een vrijblijvend reisvoorstel voor Kroatië
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.