Kroatië, het land van de azuurblauwe zee, kilometerslange stranden, historische bezienswaardigheden en bruisend uitgaansleven. Door een rondreis te maken maak je kennis met het verleden én de rijke tradities van dit schitterende land. Ontdek ook de pittoreske plaatsen en indrukwekkende natuurparken!

Geniet van de ongerepte natuur

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan val je met je neus in de boter. Kroatië heeft zeven nationale parken, waarvan Plitvice de bekendste is. Dit natuurgebied bestaat uit zestien meren die via tweeënnegentig watervallen in elkaar overlopen. Plitvice staat vanwege dit bijzondere fenomeen dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eén van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in dit park vind je bij het Sastavcipunt. Hier stort een waterval van 75 meter hoog in de rivier de Korona. Het park ligt erg gunstig aan de hoofdweg van Zagreb naar Dalmatië, dus een perfecte locatie om aan te doen tijdens je rondreis! Het Kornati-park bestaat uit honderdveertig onbewoonde eilanden in de Adriatische zee. De andere natuurparken bevinden zich in het binnenland, rondom de hoofdstad Zagreb.

Rondreis Kroatië: pittoreske plaatsjes

Tijdens je trip mogen de pittoreske dorpjes en gezellige steden niet ontbreken! Bezoek Zadar, de oudste Slavische stad aan de Kroatische kust. Deze kleine stad heeft een historisch centrum met pleintjes, smalle trapsteegjes en diverse monumentale gebouwen. Je kunt ook Split bezoeken. Deze havenstad is meer dan 1700 jaar oud en het centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een andere stad die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je rondreis Kroatië is de hoofdstad Zagreb. Deze stad heeft veel te bieden als het gaat om shoppen, entertainment of musea. Wil je meer de traditionele plaatsjes bezoeken? Het pittoreske dorpje Rovinj is een leuke optie. Dit plaatsje kent in het oude centrum nog vele smalle oplopende straatjes en pleintjes. In de stad Novigrad kun je heerlijk rondstruinen in het middeleeuwse centrum. Of strijk hier neer aan het strand…

Verken Kroatië per cruise

Tijdens een rondreis door Kroatië doe je veel indrukken op. Wil je in alle rust genieten van de schilderachtige baaitjes, levendige badplaatsen en schitterende eilanden? Denk dan eens aan een cruise! Een cruise is geschikt voor alle leeftijden en een uitstekende optie voor iedereen die van de combinatie zon, zee, strand, natuur en cultuur houdt. Ook handig: je hotelkamer reist gewoon met je mee!

Ontvang een vrijblijvend reisvoorstel voor Kroatië
Bespaar jezelf uren zoeken en vraag een reis op maat aan bij onze KroatiëXperts!
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.