Deze reis is inclusief:

 • Reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
 • Halfpension
 • Afscheidsdiner
 • Genoemde excursies
 • Servicelijnen via Zeddam

Highlights van deze reis:

 • Bezoek Ljubljana
 • Bezoek indrukwekkende grotten van Postojna
 • Oa. Meer van Bohinj Triglav NP Meer van Bled
 • Plitvice Meren
 • Gehele reis inclusief ontbijt & diner

Bekijk hier de Reisdetails

Rondreis Kroatië en Slovenië
Laat je verrassen en beleef Slovenië en Kroatië verenigd in één prachtige busreis. Tijdens deze busreis leer je twee prachtige vakantielanden met een heel verschillend karakter kennen. In Slovenië vind je een overweldigend mooie natuur, imposante bergen en charmante dorpjes Kroatië staat met name bekend om de warme zomers en de paradijselijk blauwe Adriatische Zee met schitterende baaien en mooie kustplaatsen. 
Het mooiste van beide landen hebben we voor je samengebracht in één prachtige busreis!
Dag 1: naar Zuid-Duitsland 
Vanaf Zeddam nemen we de snelste route over de Duitse snelwegen naar Zuid-Duitsland. Tegen het einde van de middag komen we aan bij het overnachtingshotel.
Dag 2: aankomst Bled 
Na het ontbijt vertrekken we richting onze eerste vakantiebestemming, Bled. In de loop van de middag arriveren we bij het hotel. Hier kun je bijkomen van de reis of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.
Dag 3: grotten van Postojna & Ljubljana 
Vandaag is een hoogtepunt, een bezoek aan één van de meest indrukwekkende grotten van Slovenië, de grotten van Postojna. Een bezoek aan de grotten begint bij een ondergronds treintje, waarmee je diep in het grottenstelsel wordt gebracht. Onderweg stoppen we om te voet de mooiste druipsteenformaties te bekijken. Wij raden je aan stevige wandelschoenen en, vanwege de lage temperatuur, warme kleding mee te nemen. 
Vervolgens rijden we naar de veelzijdige hoofdstad van Slovenë, Ljubljana. In het prachtige kleinschalige centrum zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand.
Dag 4: Bohinj en omgeving 
Naast het meer van Bled heeft Slovenïe nog een schitterend meer, het diepblauwe meer van Bohinj aan de voet van de Julische Alpen met het Triglav Nationaal Park. Op deze dag kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van de bergen, bossen en de groene weiden en de mooiste waterval van het land, de Savica Waterval.
Dag 5: Rivièra Opatija 
Vanmorgen vertrekken we vanuit Bled in zuidelijke richting en rijden allereerst naar het sfeervolle plaatsje Portorož. Hier kun je op een terras nog heerlijk nagenieten van de prachtige Sloveense kust. We vervolgen onze reis naar het Kroatische Lovran aan de rivièra van Optaija met zijn schitterende natuur. We verblijven vier nachten in hotel Park in Lovran.
Dag 6: vrije dag 
Een dag om te ontspannen aan de prachtige rivièra van Opatija. Je kan heerlijk wandelen in de omgeving van het hotel of je kan het gezellige centrum van Lovran ontdekken.
Dag 7: Plitvice-meren 
Één van de hoogtepunten van deze reis is een bezoek aan één van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in Europa, het Nationale Park de Plitvice-meren. Het park beschikt over een rijke flora en fauna, kristalheldere meren en prachtige watervallen. Via wandelpaden en verhoogde houten bruggetjes kun je kilometers wandelen door dit adembenemende park.
Dag 8: Rijeka 
De dichtbij gelegen havenplaats mag niet worden overgeslagen tijdens deze unieke combinatiereis. Naast de vele toeristenplaatsen in Istrië zien we hier het echte Kroatische leven. Geniet je eens van een kop koffie in één van de vele mooie koffiehuizen of bezoek de plaatselijke markt.
Dag 9: Naar Zuid-Duitsland 
Na het ontbijt verlaten we Kroatië om via Ljubljana en de Karawankentunnel door Oostenrijk naar ons overnachtingadres in Zuid-Duitsland te rijden.
Dag 10: naar huis 
Na het ontbijt rijden we via de snelste weg naar Nederland. In Zeddam aangekomen staat er nog een afscheidsdiner voor je klaar.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs