Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe comfort class touringcar
 • 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 1 overnachting in hotel Creina in Kranj
 • 1 overnachting in hotel Mediteran in Crikvenica
 • 1 overnachting in hotel Vrata Krke in Sibenik
 • 4 overnachtingen in Grand Hotel Neum in Neum
 • 1 overnachting in hotel Macolo in Korenica
 • 1 overnachting in hotel Orel in Maribor
 • 11x ontbijt en 11x diner

Highlights van deze reis:

 • Salzburg
 • Slovenië
 • Ljubljana
 • Krka National Park
 • Trogir
 • Split
 • Mostar
 • Plitvice meren
 • Zagreb

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Zuid-Duitsland
Afstand route: ca. 550 km
In de ochtend vertrekken we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
Dag 2: Salzburg en Slovenië
Afstand route: ca. 485 km
Na het ontbijt rijden we naar Salzburg. We brengen een bezoek aan de geboortestad van de beroemde componist Mozart. Bewonder de oude monumenten zoals de benedictijnenabdij St. Peter, de Dom en het Mozarthuis. Na het bezoek aan Salzburg rijden we door naar Kranj in Slovenië, waar we zullen overnachten.
Dag 3: Ljubljana en Postojna
Afstand route: ca. 185 km
Vandaag bezoeken we Ljubljana, de Sloveense hoofdstad. De stad kent een rijke geschiedenis met haar beroemde kasteel Ljubljanski Grad, de drie bruggen en de prachtige pleinen. Later vandaag brengen we een bezoek aan de Postojna grotten, waarbij een treintje je meeneemt door de ondergrondse wereld (entree en verplichte gids excl. ca. 23 p.p.). Aansluitend rijden we naar ons hotel in Crikvenica, Kroatië.
Dag 4: Krka National Park
Afstand route: ca. 245 km
Deze ochtend rijden we via een prachtige route langs de kust naar het Nationaal Park Krka (entree excl. ca. 49 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). De gehele middag kun je hier op je gemak genieten van de prachtige flora en fauna. In het onderste gedeelte van de watervallen is het in de zomermaanden ook mogelijk om te zwemmen. We overnachten in Sibenik.
Dag 5: Trogir en Split
Afstand route: ca. 250 km
We brengen een bezoek aan Trogir. De rijke geschiedenis van de stad is in het middeleeuwse centrum met schilderachtige straatjes nog duidelijk te herkennen. Vervolgens rijden we naar Split, waar het kasteel van de Romeinse keizer Diocletianus het stadsbeeld domineert. Binnen de Romeinse muren vind je veel gezellige winkeltjes. Na ons bezoek aan Split, rijden we naar ons hotel in Neum, waar we de komende vier nachten zullen verblijven.
Dag 6: Vrije dag of boottocht
Het is vandaag mogelijk om naar eigen wens je dag in te vullen, of deel te nemen aan een mooie boottocht naar één van de Dalmatische eilanden (boottocht excl. ca. 49 p.p. (incl. lunch en drankjes), opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Tijdens de boottocht maak je kennis met de omgeving van het eiland Hvar. Aansluitend meren we aan op het eiland Hvar, waar je de tijd hebt om deze plaats te verkennen.
Dag 7: Mostar
Afstand route: ca. 170 km
Na het ontbijt in ons hotel in Neum, rijden we naar Mostar. De blikvanger van de stad, de gerestaureerde oude brug Stari Most, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 8: Vrije dag of excursie Dubrovnik
Afstand route: ca. 130 km
Vandaag staat er een vrije dag in Bosnië-Herzegovina op het programma of een uitgebreid bezoek aan Dubrovnik (optioneel excl. ca. 29 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Onder leiding van een stadsgids breng je een bezoek aan de ‘Parel van de Adriatische Zee’. De middag kun je vrij besteden om deze havenstad vol historische monumenten te verkennen.
Dag 9: Knin en de Plitvice meren
Afstand route: ca. 390 km
In de ochtend brengen we een kort bezoek aan het Kroatische Knin, de oude stad vlakbij de Krka rivier. Vervolgens rijden we door naar de Plitvice meren, één van de mooiste nationale parken van Europa (entree en verplichte gids excl. ca. 30 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Een prachtig natuurverschijnsel in een dichtbeboste omgeving waar 16 meren met tientallen sierlijke watervallen met elkaar zijn verbonden. Geniet van het water dat van kleur verandert door de lichtinval. Het parkbezoek is helaas niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn. We overnachten in Korenica, in de omgeving van de Plitvice meren.
Dag 10: Zagreb en Maribor
Afstand route: ca. 210 km
Vandaag bezoeken we de Kroatische hoofdstad Zagreb. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Bezoek de kathedraal van Zagreb, de vele theaters en musea of de gezellige boetiekjes en restaurants. Na dit bezoek verlaten we Kroatië en vervolgen we onze weg richting ons overnachtingshotel in Maribor in Slovenië.
Dag 11: Graz en Zuid-Duitsland
Afstand route: ca. 515 km
Graz is onze laatste bestemming van deze reis. De historische binnenstad, gelegen aan de voet van de Alpen, is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De Uhrturm am Schlossberg, hét symbool van de stad, is vanuit verschillende wijken te zien. We overnachten in Zuid-Duitsland.
Dag 12: Nederland
Afstand route: ca. 680 km
We rijden de laatste kilometers van deze indrukwekkende reis voordat we aankomen in Beek voor het afscheidsdiner.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs