Deze reis is inclusief:

 • Reis per Comfort Class bus o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
 • Halfpension
 • Lunch dag 7
 • Afscheidsdiner
 • Genoemde excursies
 • Servicelijnen via Zeddam

Highlights van deze reis:

 • Verblijf in 4-sterrenhotel Olympia
 • Zooverbeoordeling 8.3!
 • Bezoek bijzondere UNESCO bezienswaardigheden
 • Oa. Split en Zadar en Sibenik en Trogir
 • Ook vertrek per luxe Excellent bus

Bekijk hier de Reisdetails

Busreis Dalmatie
Deze heerlijke busreis naar Dalmatië brengt je naar de schilderachtige plaats Vodice met haar gezellige centrum en mooie jachthaven. Je verblijft deze reis in het 4-sterren hotel Olympia. Een vakantie naar Dalmatië doet je genieten van de schitterende kust met daarachter een indrukwekkend achterland. Combineer strand en afwisselende uitstapjes op eigen wijze! Deze reis is een absolute aanrader! 
Dag 1: naar Oostenrijk 
In Zeddam begint jouw vakantie! We rijden vandaag door Duitsland naar Oostenrijk voor de eerste overnachting. Het diner gebruiken we onderweg.
Dag 2: naar Vodice 
Deze tweede reisdag bereiken we al snel de Oostenrijkse bergen om door te rijden via Slovenië naar Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan in ons heerlijke hotel Olympia in het gezellige Vodice.
Dag 3: Nationaal Park Krka – Šibenik 
In het achterland van Vodice ligt een prachtig natuurgebied waar we mooie wandelingen kunnen maken. De rivier de Krka ontspringt in het Dinara gebergte bij de plaats Knin en baant zich langzaam een weg naar de baai van Šibenik. De kracht van de Krka creëerde imposante canyons met wanden tot wel 200 meter hoog, schiep zeven magische watervallen en talloze kristalheldere meren. Op de terugweg brengen we nog een kort bezoek aan het karakteristieke stadje Šibenik. Het oude centrum heeft een unieke sfeer. De stad is bekend om haar fraaie St. Jakovkathedraal .
Dag 4: boottocht of vrije dag 
Wie zin heeft gaat mee met een gezellige boottocht waarbij Zlarin bezocht wordt. Onderweg geniet je van de muziek. We brengen ook een bezoek aan Fort St. Nicholas (optioneel, kosten ca. € 40,- p.p.). De lunch is bij deze optionele excursie inbegrepen.
Dag 5: Zadar 
Deze ochtend bezoeken we de voormalige hoofdstad van Kroatië, Zadar. Het ligt op een smal schiereiland en wordt omringd door een brede zeepromenade. De autovrije hoofdstraat van deze historische stad, de ‘Kalelarga’ genaamd, met vele boetiekjes, restaurantjes en terrasjes vormt de levensader van de stad. Overal waar je kijkt, zie je schilderachtige steegjes en schitterende historische gebouwen.
Dag 6: Split, Trogir en Primosten 
We rijden vandaag langs de mooie kust. We rijden naar Split, de tweede stad van Kroatië met veel belangrijke historische bouwwerken. Daarna rijden we door naar Trogir. Dit is een juweeltje aan de Adriatische kust. Het oude stadscentrum, omsloten door vestingmuren en rijk aan paleizen en kerken, lijkt op een openluchtmuseum. Dankzij de goed bewaarde historische stadskern is Trogir op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Vervolgens rijden we langS het plaatsje Primosten, mooi gelegen op een landtong, terug naar ons hotel.
Dag 7: Etnoland Dalmati 
Vandaag gaan we terug in de tijd IN Etnoland Dalmati. Een nieuw gebouwd park waar je het leven ziet zoals het vroeger was in een Dalmatisch dorp. Je ziet oude volksgebruiken en je kunt oude gerechten proeven. In museum Didova Kuca (Opa’s Huis) is geen enkel voorwerp jonger dan 100 jaar. Een amfitheater, met regelmatig voorstellingen, vormt het centrum van dit complex. De lunch is vandaag inbegrepen.
Dag 8: via Plitvice naar Karlovac 
We verlaten vandaag Vodice en rijden richting Karlovac. Onderweg brengen we een bezoek aan een paradijselijk natuurgebied; het Nationaal Park Plitvice. Een prachtige bosrijke omgeving met vele watervallen en meren. Het gebied nodigt uit tot het maken van een wandeling en het maken van vele foto’s. Het park wordt beschouwd als een van de mooiste natuurmonumenten in Europa en staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in de omgeving van Karlovac voor de overnachting.
Dag 9: naar Zuid-Duitsland 
Vandaag verlaten we Kroatië. We rijden via de Sloveense en Oostenrijkse Alpen naar het zuiden van Duitsland voor de overnachting.

Dag 10: naar huis 
Na het ontbijt rijden we de snelste weg naar Nederland. In Zeddam aangekomen staat er nog een afscheidsdiner voor je klaar.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs