Raften

Speciaal voor de avontuurlijk aangelegde vakantiegangers: raften op het wassende water van de Kroatische rivieren. Door je over te geven aan het ‘wild water rafting’ beleef je de natuur van Kroatië zeer intens. Vooral de wateren van de Cetina-rivier zijn goed te bevaren. Je snelt hier langs ravijnen, dichte bossen en met groen bezaaide rivieroevers. Bij de Mreznica-rivier kun je zelfs van tien meter hoge watervallen naar beneden springen.

Trogir

De Museumstad’, die bijnaam draagt Trogir, een oud stadje op een langgerekt eiland aan de Adriatische Kust. Met haar ontelbare monumenten, kronkelende straatjes en Venetiaanse paleizen is elk plekje van de stad doordrenkt met historie. Wandel langs de oude vestingmuren, gluur binnen bij het benedictijnenklooster of bezoek het stadsmuseum om een indruk te krijgen van de geschiedenis van Trogir. Wie het oude stadscentrum betreedt, stapt zo het Trg Ivana Pavla II-plein op. Alle belangrijke gebouwen van de stad hebben zich om dit hoofdplein gecirkeld. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de St. Laurentiuskathedraal, het historische hoogtepunt van Trogir.

Zeilen langs de Adriatische Kust

Zeilvakantie in Kroatie? Stap aan boord van een tweemaster en laat je langs de honderden eilanden voor de Kroatische kustlijn varen. Dag na dag meer je aan in een nieuwe haven. De vaartochten worden af en toe onderbroken voor een middagje snorkelen om daarna bij te kleuren onder de Kroatische zon. Met een beetje mazzel zwemt er een school dolfijnen met je mee. In de avonden kun je de plaats van bestemming intrekken, op zoek naar dat goede restaurantje dat de kapitein je aanraadde.

Dalmatië

Afwisseling is het toverwoord in Dalmatië; de populairste spot voor zeilvakanties Kroatië. Je vindt er honderden eilandjes en witgeblakerde zandstranden, maar ook schilderachtige stadjes, pompeuze paleizen en de meeste nationale parken van Kroatië. Ontdek te geheimen en proef de historie van Romeinse stadjes als Hvar en Trogir, maar breng ook zeker een bezoek aan Dubrovnik. In de oude binnenstad van deze ‘parel van de Adriatische Zee’ tref je imposante stadsmuren, kathedralen en kloosters op korte wandelafstand van elkaar. Houd je ogen goed open, want bijna alles in Dubrovnik draagt een wereldergoed-stempel.

Istrië & Kvarner Rivièra

Met zijn liefelijke dorpjes en landinwaarts gelegen bergstadjes heeft Istrië een middeleeuwse sfeer over zich hangen. Eindeloze wijngaarden, oude volksgebruiken en traditionele klederdracht zijn daarom niet ongebruikelijk in deze bekendste streek van Kroatië. In de natuurlijke oase van Kaap Kamenjak vind je zelfs pootafdrukken van een dinosaurus. Voor rust moet je in de Kvarner Rivièra zijn. Struin over de lange kiezelstranden van het ‘gouden eiland’ Krk, neem een kijkje in het dolfijnenreservaat van Lošinj en maak vooral kilometerslange wandeltochten over de Lungo Mare-promenade van de chic ogende stad Opatija.

Nationaal Park Plitvice Meren

De meren van het Nationaal Park Plitvice vormen het meest bekende natuurfenomeen van Kroatië. Neem de wandelschoenen maar mee, want langs de eeuwenoude bossen, 92 kletterende watervallen en zestien smaragdgroene meren vind je talloze houten loopbruggetjes en slingerende wandelpaadjes. Ben je niet zo’n wandelfanaat? Stap de panoramatrein in en maak af en toe een tussenstop om naar het bulderende gezang van de watervallen te luisteren. Bij de Veliki Slap-waterval stort het water zelfs 56 meter naar beneden. Om de meren van dichtbij mee te maken kun je een boottocht over het meer van Kozjak maken. Wie grote mensenmassa’s wil ontlopen, kan dit het beste in het begin van de ochtend of aan het eind van de middag doen.

Ontvang een vrijblijvend reisvoorstel voor Kroatië
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze rondreizen naar Kroatië