Onze reistip:
Een 8-daagse vakantie naar Madeira boek je al vanaf €570 p.p.

Madeira, ook wel het ´bloemeneiland´, ligt in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika en hoort bij Portugal. Dé plek om even helemaal te ontstressen. Snuif de geur van de vele exotische bloemen op en meng je tussen de vriendelijke en ´laidback´ bevolking. Maak wandelingen langs de levada´s of proef van de levendigheid in de hoofdstad Funchal.

Te druk? Neem dan de boot naar het eilandje Porto Santo, nog niet ontdekt door het massatoerisme en met een negen kilometer lang, goudgeel zandstrand…

Vraag reisadvies op maat aan! 


Bekijk meer reizen naar Madeira

  

Madeira, het bloemeneiland midden in de Atlantische oceaan, zo’n 1000 kilometer voor de kust van Portugal. Madeira komt steeds meer in trek bij de ‘gewone’ toerist. Het eiland heeft een bijzondere vegetatie en is daarom erg interessant voor de wandelaars en natuurliefhebbers tijdens actieve vakanties Madeira. Funchal, de hoofdstad van het eiland, geeft je de mogelijkheid om historische gebouwen en schilderachtige straatjes en huisjes te bewonderen. Op zoek naar bijzondere accommodaties Madeira? Of indrukwekkende autorondreizen door Madeira? Wij hebben de mooiste vakanties voor jou!

Citytour

Je bezoekt een lokale markt waar je fruit, groente, bloemen en vis kunt kopen. Daarna breng je een bezoek aan de botanische tuinen met de half-tropische flora waar Madeira bekend om staat. Je sluit je dag af bij de wijnkelders met een wijnproeverij. Zomaar een voorbeeld van een citytour op Madeira!

Oost-Madeira

Beklim bijvoorbeeld de Pico de Arieiro, met spectaculaire vergezichten over het centrale gedeelte van het eiland. Of bezoek een forelvisserij en maak een wandeling door mooie tuinen. In Santana kun je traditionele huisjes bekijken.

Madeira reizen: de krater en Toboggan

Tijdens deze excursie krijg je op een vulkanische berg een bijzonder uitzicht krijgen over de stad Funchal en de buitenwijken. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de krater! Een bezoek aan de Lady of Monte is absoluut de moeite waard en vervolgens ga je per “Toboggan” terug naar beneden. Dit is een soort slee!

West-Madeira

In West-Madeira bezoek je natuurlijk de Camara de Lobos, het belangrijkste vissersdorp van het eiland. Daarnaast breng je een bezoek aan de hoogste zeeklif van Europa in Cabo Girão. Je krijgt de bijzondere gelegenheid om beide zijden van het eiland, zowel het noorden als het zuiden, te bekijken!

Typische Madeira-avond

Je wordt uitgenodigd in een typisch restaurant op Madeira voor een bijzondere avond met veel eten, muziek en gezelligheid. Tijdens de maaltijd zullen de folkloredansers je een geweldige show brengen. Een leuke, gezellige en onvergetelijke avond!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in het fleurige Madeira? Lees dan even de blog over de Madeira tips en maak kennis met het Portugese bloemeneiland.

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Informatie en thema’s Madeira

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste reizen.