Madeira reizen? Laat je op de ultieme manier verweven met de natuur en cultuur van Madeira. Kies voor een verblijf in een Quinta! Dit traditionele landhuis vormt daarnaast het perfecte uitgangspunt voor wandeltochten over het bloemeneiland. Misschien staat jouw Quinta wel in Funchal Madeira?

Bijzondere accommodaties Madeira: verblijf in een Quinta

Wil je helemaal in stijl verblijven op Madeira? Kies dan voor een verblijf in een traditionele Quinta, een van de meest bijzondere accommodaties Madeira! Dit is een oud landhuis of wijnhuis, te vergelijken met bijvoorbeeld de Franse chateau. Een verblijf in een Quinta is de ultieme manier om van de sfeer op het eiland te proeven. Je Quinta kan op een berg liggen, aan zee of misschien wel in een wijngaard. Vaak omgeven door kleurrijke tropische bloemen, vormt een verblijf in een traditionele Quinta het perfecte uitgangspunt voor waanzinnige wandelingen over het eiland!

Bloemeneiland Madeira: één grote botanische tuin

Madeira wordt niet voor niets het ‘bloemeneiland’ genoemd. Door de perfecte omstandigheden van hoge luchtvochtigheid, vulkanische grond en veel zon, ontpopt het eiland zich tot één grote botanische tuin. Overal groeien subtropische en tropische bloemen en planten. Madeira is dan ook bij uitstek het eiland om mooie wandelingen te maken. Er zijn wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, die je langs watervallen, bloementuinen, groene valleien, bananenplantages en wijngaarden leiden. Naast haar kleurpracht aan bloemen, staat het eiland ook bekend om de levada’s. Dit zijn irrigatiekanalen die worden gebruikt om water naar drogere gebieden te leiden. Langs deze irrigatiekanalen zijn onderhoudspaden aangelegd, die tegenwoordig de basis vormen voor waanzinnige wandeltochten.

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.