Deze reis is inclusief:

  • vlucht
  • autohuur
  • verblijf o.b.v logies/ontbijt

Highlights van deze reis:

  • de gevarieerde noordkust van Madeira
  • het groene Ribeiro Frio
  • Pico do Areiro;een van de hoogste bergtoppen van Madeira
  • Laurissilva woud

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek de diversiteit van dit prachtige eiland en val voor de charme van Madeira! Deze route voer je langs adembenemende uitzichtpunten, typisch Portugese dorpjes en eindigt aan de zuidkust van het eiland. Je kunt in uw eigen tempo bepalen hoe je Madeira wilt verkennen. Maak bijvoorbeeld een Levada wandeling in het prachtige groene Ribeiro Frio of bezoek de Botanische tuinen in Funchal. 

Dag 1 – Funchal – Santo da Serra  (Reisafstand 25 km)
Bij aankomst op de luchthaven neem je de huurauto in ontvangst. Na ontvangst van de auto rijd je allereerst langs de kust naar Machico, een typisch vissersdorp en de vroegere hoofdstad van Madeira. Je kunt doorrijden tot het meest oostelijke punt, Ponta De São Lourenço, waar je een soort maanlandschap kunt aanschouwen. Na jouw bezoek aan Ponta De São Lourenço rijd je via Machico door de mimosabossen naar Santo da Serra. In het plaatsje Santo da Serra overnacht je in Estalagem Serra Golf (of gelijkwaardig).

Dag 2 – Santo da Serra
Vanuit Santo da Serra kun je een prachtige tocht maken naar Ribeiro Frio. Onderweg kun je een stop maken bij het plaatsje Poiso. Vanaf hier kun je een spectaculaire wandeling maken naar Pico de Arieiro, één van de hoogste bergtoppen van Madeira (1.818m). De route gaat verder langs het magische en betoverende Laurissilva woud en Ribeiro Frio. In Ribeiro Frio is het beslist de moeite waard, een bezoek te brengen aan de forellenkwekerijen. Vanaf het dorp kun je ook een wandeling maken naar een schitterende belvedère. Vanaf Ribeiro Frio kun je verder rijden naar Faial aan de kust. Of je kunt terugrijden via Poiso naar Portela en nog iets doorrijden naar Machico aan de kust. In dit dorp arriveerden in de 15e eeuw de eerste ontdekkingsreizigers op Madeira.

Dag 3 – Santo da Serra – São Vicente  (Reisafstand 35 km)
Je rijdt vandaag via Portela, een uitzichtpunt over Porto da Cruz en de noordkust, Faial naar Santana. Santana is het koudste dorp van het eiland. Het ligt niet alleen erg noordelijk, maar wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira, zoals de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande. In deze omgeving zie je ook veel typische Madeira huisjes met rieten daken in de kleuren wit, rood en blauw. Vanuit Santana rijd je door naar Queimadas, een natuurpark vanwaar je schitterende wandelingen kunt maken naar onder andere de Caldeirão Verde. Je kunt ook doorrijden naar Achada do Teixeira, waar je de auto kunt parkeren en de Pico Ruivo (hoogste top 1.861 m) kunt beklimmen (ongeveer een uur heen en een uur terug). Daarna volg je de noordkust naar São Jorge, Arco de São Jorge naar São Vicente. Overnachting in Estalagem do Vale (of gelijkwaardig). 

Dag 4 – São Vicente
Vandaag kun je de omgeving van São Vicente verkennen. Een schilderachtig en pittoresk plaatsje dat bekend is vanwege haar oude lavatunnels. Je kunt hier de grotten van Sao Vicente bezoeken, alsmede de botanische tuin en de kapel. Vanuit Sao Vincente kun je ook het vruchtbare noorden van het eiland met haar watervallen en adembenemende uitzichten verkennen. Rij bijvoorbeeld naar het authentieke Porto Moniz waar je een duik kunt nemen in de door lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee. Overnachting in Estalagem do Vale (of gelijkwaardig). 

Dag 5 – São Vicente – Ponta do Sol  (Reisafstand 20 km)
Door de bergen rijd je van Sao Vincente naar Ponta do Sol. Het is zeker de moeite waard om onderweg te stoppen bij Encumeada. Dit is één van de weinige plekken waar je zowel de zuid- als de noordkust kunt zien. Je overnacht in de sfeervolle, 19e eeuwse Baia do Sol (of gelijkwaardig) waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6 – Ponta do Sol
In de buurt van Ponta do Sol liggen een aantal leuke vissersdorpjes, zoals: Jardim do Mar, Paul do Mar en Magdalena do Mar. Probeer de locale visspecialiteiten in één van de kleine restaurantjes. Ook kunt u een uitstapje maken naar Ribeira Brava en Cãmara de Lobos.

Dag 7 – Ponta do Sol – Funchal  (Reisafstand 30 km)
Geniet van de highlights van Funchal zoals de botanische tuin en de kleurrijke markt. Je overnacht in Madeira Regency Cliff (of gelijkwaardig).

Dag 8 – Funchal
Vandaag lever je de auto in en vlieg je terug naar Nederland of je verlengt jouw reis in één van de accommodaties op Madeira.

Route en programma onder voorbehoud.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs